Naci Ekşi Anadolu Lisesi öğrencileri okullarına sahip çıktı

Öğrenciler, veliler ve Eğitim Sen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaparak Bağcılar'daki Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin imam hatip lisesine dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Bağcılar Naci Ekşi Lisesi'nin ihtiyaç olmadığı halde İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine tepki gösteren aileler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yanlıştan dönülmesini istedi.

İstanbul Bağcılar’da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin, Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesine öğrenciler, veliler ve Eğitim Sen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

“Okuluma dokunma” ve “Naci Ekşi yerinde kalsın” pankartlarının açıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mesut Mike, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin başka bir okula taşınması ve binasının imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı yaklaşık 3 yıldır mücadele ettiklerini söyledi.

Evrensel gazetesinin haberine göre velilerin, öğrencilerin ve mahalle halkının tüm çabalarına rağmen anlamsız bir inatla okulun yerinden edildiğini anlatan Mike, “Yaptığımız tüm başvuru ve itirazlar sonuçsuz bırakıldı. Gelinen süreçte Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’ne, Ümmü Mihcen Kız Anadolu İHL tabelası takılmıştır” dedi. Tabelası asılan okulun bakanlığın havuzunda yer almadığını, yapılan kayıtların da bakanlığın sistemi dışında yapıldığını belirten Mike, “Yani korsanca bir yaklaşımla iş oldubittiye getirilmek isteniyor” dedi.

“AKADEMİK EĞİTİME İHTİYAÇ VAR”

Bağcılar’daki liselerin kontenjanları konusunda da bilgi veren Mike şunları aktardı: “Bağcılar’da bulunan Anadolu liselerinde toplam 704 öğrenci eğitim görüyor ve sadece 17 kontenjan boş durumda. Buna karşılık imam hatiplerde 1759 öğrenci eğitim görüyor ve 129 kontenjan boş. Bu istatistiklerin de gösterdiği gibi Bağcılar’da imam hatip okullarından çok akademik eğitim veren liselere ihtiyaç vardır. Ulaşım sorunu olmayan merkezi yerdeki Anadolu lisesini ücra bir köşeye taşımak sorunları çözmek değil sorunları derinleştirmek demektir” diye konuştu.

“ÜVEY EVLAT DEĞİLSEK SESİMİZ DUYULSUN”

Öğrenciler adına konuşan okul başkanı Buğra Özaykeskin ise büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını belirterek “Emeğimizle kazandığımız okulumuzdan, evimizden zorla koparılıyoruz, bize ve ailelerimize sorulmadan iyi puanlarla kazandığımız okulumuz elimizden alınmak isteniyor. Bizler MEB’in üvey evlatları değilsek yetkililer sesimizi duysun. Okulumuzun taşınması lütfen durdurulsun” dedi. Veliler de çocuklarının mağdur edilmemesini ve okullarının ellerinden alınmamasını istediler.

Etiketler
Naci Ekşi Anadolu Lisesi Bağcılar Lise Öğrenci