Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin imam hatibe dönüştürülmesine tepki

İstanbul Bağcılar'daki Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin taşınması ve okulun Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine tepki gösterildi.

İstanbul Bağcılar’da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin, Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine Eğitim Sen, veliler, öğrenciler ve mezunlar okul önünde yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi.

Evrensel'de yer alan habere göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya tepki gösteren öğrenci ve veliler "Okuluma dokunma'", "Naci Ekşi yerinde kalsın" pankartları açtı

Açıklamada konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mesut Mike, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin yerine bakanlığın veri tabanında adı olmayan Ümmü Mihcen Kız Anadolu İHL ve orta kısmı adına korsan kayıt yapılarak işin oldubittiye getirilmek istendiğini söyledi.

"GEREKSİNİM DEĞİL, SİYASİ UYGULAMA"

Okulun kurucusu olan Dr. Naci Ekşi’nin de okulun taşınmasına karşı olduğunu belirten Mike, sınavla öğrenci alan başarılı okullardan biri olan okulun tüm toplu taşıma olanaklarına sahip olması nedeniyle her bölgeden öğrencilerin tercihi olduğuna vurgu yaptı.

Okulu ulaşım olanaklarının zayıf olduğu bir bölgeye taşıyarak akademik eğitime darbe vurulacağını söyleyen Mike “Yapılan itirazlar ve yazılan dilekçeler sonucu milli eğitim müfettişlerince inceleme yapılmış ve okulun taşınmaması yönünde rapor verilmiştir. Buna rağmen yapılan uygulama bir gereksinim sonucu değil tamamen bir siyasi uygulamadır” dedi.

KAPILAR KİLİTLENDİ

Açıklama sırasında okulda olan öğrencilerin dışarı çıkmasının okul idaresi tarafından kapılar kilitlenerek engellendiği belirtildi.

Etiketler
Naci Ekşi Anadolu Lisesi Bağcılar Lise Okul