Çorlu faciasının yıldönümünde TCDD’den tepki çeken paylaşım

Çorlu tren faciasının yıl dönümünde TCDD Taşımacılık Twitter hesabından ‘Sevgi Taşıyoruz’ başlığıyla bir video yayınladı. Facianın yıl dönümündeki videoya aileler tepki gösterdi.

25 kişinin yaşamını yitirdiği yüzlerce kişinin yaralandığı Çorlu tren faciasının yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık sosyal medya hesabından “Sevgi Taşıyoruz” başlıklı bir video yayınladı.

Çorlu kazasıyla ilgili herhangi bir taziye mesajına yer verilmeyen hesaptan yapılan paylaşımda, “Ülkenin bir ucundan diğerine hayaller taşıdık. En önemlisi de #SevgiTaşıyoruz Tüm yolcularımıza güzel bir hafta dileriz” ifadelerine yer verildi.

Çorlu’daki kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel sosyal medya hesabından TCDD Taşımacılık’ın videosuna tepki gösterdi.

Sel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“TCDD Taşımacılığı aradım. Bu paylaşımı yapan hadsiz,karaktersiz acıdan anlamayan duyarsız şahsın toplantıda olduğunu öğrendim. Beni araması için not bıraktım. Acılara saygı duyulması gerektiğini de biz öğretiyoruz! Oğlumun mezarına gidiyorum oğlumun! 1 yıl oldu! Katiller!

TCDD Taşımacılık A.Ş’nin Twitter hesabında paylaşmış olduğu bu duyarsız reklamı şiddetle kınıyorum. Resmî whatsapp hattından da kınamamı yaptım. Lütfen acıya saygı duymayı öğretene kadar sizlerde görüşlerinizi Çorlu Katliamında ölenler için bildirin.”

Çorlu faciasının yıldönümünde TCDD’den tepki çeken paylaşım - Resim : 1

Çorlu faciasının yıldönümünde TCDD’den tepki çeken paylaşım - Resim : 2

Etiketler
Çorlu tren kazası TCDD Twitter Çorlu