Çorlu aileleri isyanda: Biz bunun için mi bir yıl bekledik!

Sadece 4 TCDD personelinin yargılandığı Çorlu Tren Katliamı davasının ilk duruşması başlamadan bitti. Aileler isyan etti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren ‘kazasına’ ilişkin “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan haklarında kamu davası açılan 4 TCDD görevlisinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Duruşma öncesinde adalet isteyen aileler duruşma boyunca baskı ile karşılaştı. Çorlu Tren Katliamı'nda yakınlarını kaybeden aileler mahkeme salonunda sinir krizi geçirdi. Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ise gergin anlara sahne oldu. Mağdur yakınlarının avukatlarının yaptığı polis müdahalesi eleştirilerini gerekçe gösteren mahkeme heyeti duruşmadan çekildi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE SALONDAN ÇIKTILAR

Aileler gözyaşları içerisinde adliyeden çıktı. Katliamda yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel'in dedesi polis memurlarına, “Neden bizi darp ediyorsunuz” diye sordu. Annesi ise "Biz bir yıldır bunun için mi bekledik?" diyerek isyan etti.

Gazete Duvar muhabiri Serkan Alan o anları kayda aldı. Alan görüntüleri, "AYM önüne çocuğunun, Oğuz Arda’nın fotoğrafının olduğu pankartla koşan Mısra Öz Sel, mahkeme heyetinin çekilme kararının ardından, “Biz bunun için mi bekledik bir yıl boyunca?Kalkmıyorum, buradan hiçbir yere gitmiyorum” sözleriyle tepki gösterdi." diyerek paylaştı.

Etiketler
Çorlu tren kazası TCDD Çorlu