Çorlu tren katliamı davası: Duruşma öncesi aileler adalet talebiyle yürüdü

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazasının ilk duruşması Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Duruşma öncesi açıklama yapan aileler adalet talep etti.

Çorlu tren katliamı davası: Duruşma öncesi aileler adalet talebiyle yürüdü

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren ‘kazasına’ ilişkin “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan haklarında kamu davası açılan 4 TCDD görevlisinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

Dava Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Faciaya sebep olan, gerekli önlemleri almayan asıl sorumluların da yargılanmasını isteyen kazada yakınlarını kaybeden aileler, adalet talebinden vazgeçmeyeceklerine dikkat çekiyor. Duruşma öncesi basın açıklaması gerçekleştiren aileler adalet talep etti. Aileler adliyeye yürümek için Çorlu Orion AVM önünde toplandı.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre kazada hayatını kaybedenlerin yakınları kaza sonrası hukuki sürecin etkin bir şekilde işletilmemesine tepkili:

“Bu kaza, kaza olmaktan çıktı. Yetkililerin elinde katliama dönüştü. Biz aileler davamız görülsün diye bugün duruşmaya çağrıldık yasımızı tutmamız gerekirken. Kendini bilmez yöneticilerimiz bu yola sürükledi bizi. Sesimizi duyurabildiğimiz yere kadar taşıdık. Bugün yanımızda baro başkanları ve dernekler var. Bundan çok mutluyuz. Bu destek bizim için çok önemli.”

Basın açıklaması sonrası aileler “Hak hukuk adalet, kaza değil cinayet” sloganlarıyla adliyeye yürüdü. Yürüyüş esnasında aileler polis engellemesi ile karşılaştı. Yürüyüş esnasında hayatını kaybedenlerin isimleri anıldı. Adliye önünde bir açıklama daha yapan aileler, “Adaletiniz, adliye binası gibi yerin altına girsin” dedi. Polislerin kendilerini iterek taciz etmesine tepki gösteren aileler, “Ankara’da yaşanan rezillikten sonra burada da rezillik yaşamak istemiyoruz” dedi. Açıklama sonrası aileler mahkeme salonuna geçti.

ADALET TALEP EDEN AİLELER DAHA ÖNCE DE POLİS SALDIRISINA UĞRAMIŞTI

Siyasetçiler dahil, bakan ve TCDD genel müdürünün de hesap vermesini isteyen aileler gerçek sorumluların hesap vermesi için nisan ayında Çorlu Adliyesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlatmıştı. Aileler, Çorlu'nun ardından Uzunköprü ve İstanbul’da da eylemlerini sürdürdü. Son olarak Ankara’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde de bir araya gelerek taleplerini dile getirip mahkemeye dilekçe veren aileler bir de polis saldırısına maruz kalmıştı.

Etiketler
Çorlu tren kazası Mahkeme Çorlu