10 Ekim katliamı davasında Davutoğlu ve Özdağ dinlensin talebi, savcılık tarafından işleme konulmadı

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, Ümit Özdağ ve Ahmet Davutoğlu’nun bildiklerini iddia ettikleri ve gizledikleri suçları açıklamaları için yapmış oldukları suç duyurusunun savcılık tarafından işleme koyulmadığını duyurdu.

10 Ekim katliamı davasında Davutoğlu ve Özdağ dinlensin talebi, savcılık tarafından işleme konulmadı

GERÇEK GÜNDEM- 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, Ümit Özdağ ve Ahmet Davutoğlu’nun katliama ilişkin açıklamaları nedeniyle bildiklerini iddia ettikleri ve gizledikleri suçları ve failleri açıklamaları ve bu konudaki iddiaların araştırılması için 5 Temmuz 2022 tarihinde yapmış oldukları suç duyurusunun savcılık tarafından işleme koyulmadığını duyurdu.

ÖZDAĞ’IN AÇIKLAMALARIYLA KATLİAMLAR SÜRECİ YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Savcılık kararına ilişkin açıklama yapan komisyon yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“2015 yılında yapılan iki genel seçim (2015 Haziran ve Kasım ayları) arasında yaşanan süreç, aradan 7 yıl geçmiş olmasına rağmen, o dönemde yaşanan katliamlarla ilgili karanlık pek çok noktanın halen aydınlatılmamış olması ve gerçek faillerin tamamının hala ortaya çıkarılmamış olması sebebiyle kamuoyunda zaman zaman yoğun biçimde tartışılmaktadır.

Bu anlamda en son Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na sosyal medya üzerinden seslenerek, ‘... 15 Temmuz'da yarım kalan neydi; Ankara Garı'na bomba nasıl geldi, açıklayın...’ sorularını sorduğu, yine Ahmet Davutoğlu'na çağrı yaparak, ‘Haziran-Kasım arasında ne oldu? Davutoğlu'nun ‘Konuşsam sokağa çıkamazlar’ derken verdiği 4 isimden biri Soylu'ydu. Ankara'da otogara bomba nasıl geldi? Siz cevabı biliyorsunuz. Halka cevabı söylemek zorundasınız’ şeklindeki açıklamalarıyla 2015 yılında yaşanan katliamlar süreci yeniden gündeme gelmiştir.

“SORDUĞU BU SORULARIN CEVABINI BİLDİĞİ ANLAŞILAN ÜMİT ÖZDAĞ DA BU KONUDA BİLDİKLERİNİ AÇIKLAMAMIŞTIR”

Bu açıklamalardan anlaşıldığı üzere Ümit Özdağ, 10 Ekim Ankara katliamında kullanılan bombanın nasıl geldiğine dair kamuoyuna ve mahkemeye yansıtılandan farklı gerçekler bulunduğunu, dolayısıyla açıkça o döneme ilişkin hala gizlenen gerçekler bulunduğunu ve bu gerçekleri Ahmet Davutoğlu ve Süleyman Soylu’nun bildikleri halde açıklamadıklarını iddia etmiştir. Sorduğu bu soruların cevabını bildiği anlaşılan Ümit Özdağ da bu konuda bildiklerini açıklamamıştır.

Ayrıca hatırlanacağı üzere halen Gelecek Partisi Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu’nun bir süre önce o döneme ilişkin olarak, ‘… terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. …’ şeklinde açıklamaları hafızalarda yer etmiştir.

Bütün bu açıklamalar üzerine 5 Temmuz 2022’de Ümit Özdağ ve Ahmet Davutoğlu’nun bildiklerini iddia ettikleri ve gizledikleri suçları ve failleri açıklamaları ve bu konudaki iddiaların araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. Ancak geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hiçbir işlem yapılmasına gerek görülmeksizin ve ‘Ankara Garına bomba nasıl geldi, açıklayın’ diyerek, 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili gizlenen gerçekler olduğunu iddia eden Ümit Özdağ’ın bilgisine dahi başvurulmaksızın dilekçemizin işleme konulmamasına karar verildiği öğrenilmiştir.”

ÇAĞRI YAPILDI

Komisyon son olarak halen süren yargılamaya o döneme ilişkin bilgisi, tanıklığı olan kişileri mahkeme huzurunda bildiklerini anlatmaları için çağrı yaptı.

“2015’te yaşananlara ilişkin gizli bırakılan gerçeklerden haberdar olan herkesi, bugüne kadar gizlenen suçların ve suçluların ortaya çıkarılması için bir an önce tüm bildiklerini Savcılara anlatmaya, başta 10 Ekim Ankara katliamı davası olmak üzere halen süren katliam yargılamalarında mahkeme huzurunda bildiklerini açıklamaya çağırıyoruz.”

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Ümit Özdağ Mahkeme Ankara