4 mevsim tatil önerileri

Bu yazımızda Marmara Bölgesi'ne yakın, 4 mevsim ziyaret edilebilecek; doğal güzellikleri ve kültürel öğeleri ile adından bahsettiren tatil merkezlerinden bahsedeceğiz.

4 mevsim tatil önerileri

Bu yazımızda Marmara Bölgesi'ne yakın, 4 mevsim ziyaret edilebilecek; doğal güzellikleri ve kültürel öğeleri ile adından bahsettiren tatil merkezlerinden bahsedeceğiz.

Marmara değince İstanbul aklımıza gelsede bölge o kadar zengin ki omlarca tatil bölgesi ve tarihi merkezler var. Ağva otelleri aklan gelen ilk yerleşkelerden olsada; Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Amasra gibi tatil merkezlerine en fazla 6 saat uzaklıkta yer alan bu tatil merkezlerinde yaz-kış tatili doyasıya yaşayabilirsiniz.

Bozcaada

Şarapçılık ve Bağcılık, Bozcaada'nın geçmişten günümüze 3.000 yıldır ulaştığı miraslardan birisi. Tenedos sikkelerinde bulunan üzüm salkımları ve Evliya Çelebi'nin yazılarında bahsettiği bağcılığı ile ünlü Bozcaada; küçük ama bir o kadar beğenilen tatil merkezi.

Rum mahallelerini gezerek tarihi bozulmamış tarihi dokuya tanıklık edebilir, Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Cami'nin yer aldığı nostaljik sokakları gezebilirsiniz. Gökçeada ve Avşa Adası da burası gibi 4 mevsim tatilcilerin tercih ettiği önemli yerlerden.

4 mevsim tatil önerileri - Resim : 1

Ayvalık

Balıkesir'in gözde tatil merkezlerinden birisi olan, Marmara Bölgesi'ne yakın konumda olması nedeniyle ve ekonomik konaklama seçenekleri sunması nedeniyle tercih edilen Ayvalık; zengin Ege ve Girit mutfağı, buğday rengi ince kumlu plajları ve adaları ile ünlü.

Cumbalı balkonlu taş evler, mükemmel gün batımı manzarasın sahip Şeytan Sofrası, Taksiyarhis Kilisesi gibi bölgede gezilmeye değer birçok doğal ve tarihi mekan mevcut. Ayvalık otelleri yılın tüm günleri müşterilerine hizmet vermektedir.

4 mevsim tatil önerileri - Resim : 2

Ağva

Marmara Bölgesi sınırları içerisinde bulunan ancak Karadeniz'e kıyısı bulunan bir tatil kasabasıdır. İstanbul'a yakın olması nedeniyle tatil severler tarafından yoğun talep görmektedir. 2500 civarında nüfusa sahip tatil merkezinde oksijen oranı epey yüksektir. Ocaklı Kale, Hacıllı Köyü'ndeki 11 Göller Vadisi ve Ballıkayalar Mağaraları Ağva'da gezilecek yerlerdendir. Ağva otelleri birçok konaklama seçeneği ile konukları ağırlamaktadır. Oteller, pansiyonlar ve bungalov evler bunlardan birkaçıdır.

SPONSORLU İÇERİK