Balıklıgöl’ün bir bölümü ziyarete kapatıldı

ŞANLIURFA’da 'Hazreti İbrahim’in ateşe düştüğü yer' olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi’nin bir bölümü, yürütülen tadilat ve restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

Balıklıgöl’ün bir bölümü ziyarete kapatıldı

Tarihi yerleşkede bulunan 800 yıllık Döşeme Camisi’nin zemininde 11 yıl önce aşırı kirlilik nedeniyle Balıklıgöl’deki suyun boşaltılarak temizlenmesi nedeniyle kayma meydana geldi. 2015 yılında Vakıflar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünce yürütülen restorasyonda ilk önce zemindeki kaymayı önlemek için 'Jet-Grout' olarak adlandırılan özel bir yöntemle caminin zeminini ana kayaya sabitlendi.

3 yıldır caminde oluşan çatlaklar ve caminin zeminine su sızması üzerine 2015 yılında Vakıflar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışması devam ediyor.

2015-2017 yılları arasında onarımı ve yapısal güçlendirme işinin tamamlanması beklenilen Döşeme Camii'ndeki 3 milyon 49 bin liralık sözleşme bedeline rağmen camindeki inşa çalışmaları 2018 yılına sarktı.

3 yıldır ibadette kapalı olan caminin biran önce faaliyete geçmesi için çalışmalarını sürdüren ekipler, bu kez tarihi Balıklıgöl’ün bir bölümünü ziyaretçiler kapattı.