Viyana’da nerede kalınır? Viyana konaklama rehberi

Eşsiz tarihi ve farklı mimari yapılarıyla Avrupa’nın en gözde turistik şehirlerinden biri olan Viyana, konaklama bakımından genel olarak pahalı olan şehirlerden biri.

Viyana’da nerede kalınır? Viyana konaklama rehberi

Özellikle 4+ otellerin büyük çoğunluğu bu şehirde bir hayli pahalı. Viyana’da nerede kalınır? sorusuna direkt olarak tesis bakmadan önce hangi bölgede konaklayacağınıza karar vermenizde yarar var. Hangi bölgede konaklayacağınıza karar verdikten sonra tesisi seçimi çok daha kolay olacaktır.

Viyana’da farklı farklı 23 bölge bulunmaktadır. Fakat bu bölgelerin hepsine göz atmak imkansız. Şehirdeki en ideal konaklama şartlarına ve en uygun konaklama birimlerine ev sahipliği yapan 4-5 bölgeye göz atmanız aradığınız zevkte ve bütçede konaklama birimini bulmak için yeterli olacaktır.

Viyana’da nerede kalmalı ? sorusuna en güzel cevaplardan biri Vienna 01 bölgesidir. Şehir merkezinin kalbi olarak bilinen bu bölge daha çok şık ve lüks otel arayanlar için olsa da uygun fiyatlı birkaç tesisi bulmak da pekala mümkün. Bu bölgede konaklayacak olursanız Viyana’da gezilecek yerlere yürüme mesafesinde olursunuz. Bunun yanında alışveriş caddelerine ve gece hayatına da bu bölgeden rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Eğer Viyana’ya 1-2 günlüğüne gidiyorsanız kısa süreli konaklama için bu bölge oldukça ideal olacaktır.
Viyana’da konaklama için bir diğer güzel bölgesi ise Vienna 3 bölgesidir. Vienna 1 bölgesine göre çok daha uygun konaklama birimlerine ev sahipliği yapan Viena 3 bölgesi daha çok bütçeli ve orta bütçeli konaklama birimi arayanların tercih edebileceği bölgelerden biri. Uygun tesislere ev sahipliği yapmasına rağmen şehirdeki birçok turistik yere ve tarihi yapılara yakın bir konumda bulunmaktadır.

Viyana’da nerede kalınır? sorusuna en güzel ve en uygun cevaplardan bir diğeri ise Vienna 07 bölgesidir. Müzeler bölgesine ev sahipliği yapan bu bölge birçok galeriye ve restoranlara ev sahipliği yapmaktadır. Eğer Viyana’ya çift olarak geliyorsanız ve nerede konaklayacağınız hakkında pek bir fikriniz yoksa ilk olarak bu bölgeye göz atabilirsiniz. Bölge, daha çok genç kesimin ve yerli halkın takıldığı yerlerden biri.

Bir diğer konaklama bölgelerinden olan Vienna 04 bölgesi, şehirdeki en çok tercih edilen bölgelerden biri olarak bilinmektedir. Naschmarkt tam olarak bu bölgede bulunmaktadır. Konaklama birimlerinin diğer birçok bölgeye nazaran uygun olduğu bu bölgede gece hayatı da oldukça güzel. Eğer Viyana’ya gece hayatı için de gidiyorsanız bu bölgede aradığınız atmosferi fazlasıyla bulabileceğinize emin olabilirsiniz.

Viyana’da konaklama birimini seçmeden önce bilmeniz gereken birkaç şey bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi şehirdeki konaklama birimlerinde erken rezervasyon fırsat indirimleri bulunmaktadır. Yani 2-3 ay öncesinden rezervasyon yapacak olursanız %35’e varan fırsat indirimlerinden yararlanmak mümkün. Bunun yanında son dakika otel fırsatları da bir hayli fazla. Bu yüzden erken rezervasyon yapsanız bile mutlaka son dakika otel fırsatlarına göz atın derim. Son dakika otel fırsatlarıyla da %40’a varan fırsat indirimlerinden yararlanabilirsiniz.

Viyana’da konaklama biriminizi seçmeden önce hangi bölgede konaklamak istediğinize karar vermenizde yarar var. Hangi bölgenin size göre uygun olduğunu öğrenmek için de yukarıdaki bölgelere göz atabilirsiniz. Eğer ailece seyahat ediyorsanız bölge seçimi çok daha önemlidir. Çünkü Viyana’nın birçok bölgesinde gece hayatı için güzel yerler bulunuyor. Eğer gece hayatı ile ilgilenmiyorsanız biraz daha sessiz sakin bölgeleri seçmenizde yarar var. Tesis seçimi yaparken de daireleri de mutlaka göz önünde bulundurun derim. Ailece seyahatlerde çok daha uygun bir konaklama gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle konakladığınız dairede kendi yemeklerinizi yapabilirseniz, Viyana’nın pahalı restoranlarına da gitmek zorunda kalmazsınız.

Eğer grup olarak seyahat ediyorsanız ve bütçeli bir konaklama birimi arıyorsanız da yine Airbnb yolu ile dairelere göz atabilirsiniz. 1-2 odalı daireleri çok ama çok daha uygun bulmak mümkün. Viyana’da nerede kalacağınıza karar vermeden önce hostellere de göz atmanızda yarar var. Bu şehirdeki hostellerin büyük çoğunluğu gayet şık ve modern bu yüzden oteller kadar rahat olabilmektedir. Viyana’da bulunan hostellerin büyük çoğunluğu da gayet uygun.

Viyana’da nerede kalınır ? sorusuna cevap bulduktan sonra Gezi Rehberi adlı sayfamıza göz atarak Viyana hakkında çok daha fazla bilgiyi bulabilirsiniz.

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Viyana