Kartonla bilgisayar dersi haberleştirilmişti: İl milli eğitim müdürlüğünden idarecilere 'basın' uyarısı

Diyarbakır'da bir okulda karton bilgisayarla ders yapılmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Kartonla bilgisayar dersi haberleştirilmişti: İl milli eğitim müdürlüğünden idarecilere 'basın' uyarısı

Diyarbakır'da bilişim teknolojileri öğretmeni Orkun Şahin, okulda hiç bilgisayar olmadığı için öğrencilerine kartondan bilgisayar yaptırdı. Öğrenciler karton ekran, karton klavye ve kartondan mouse ile bilgisayar kullanmayı öğreniyor.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, kartonla bilgisayar dersi verilmesinin haber olmasının ardından Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni önlemler aldı. Okul idarecilerine İl Milli Eğitim Müdürü imzasıyla WhatsApp’tan gönderilen yazıda basına demeç vermeden önce izin alınması istendi.

Yazıda şu ifadeler kullanıldı: “İlimiz genelinde eğitim öğretim alanında yürütülen faaliyetler ve yapılan örnek çalışmalar, farkındalık oluşturmak veya güzel uygulamaları paylaşarak örnek teşkil etmek adına zaman zaman sosyal medya paylaşılmakta, ayrıca farklı konular hakkında zaman zaman öğretmen, okul yöneticileri veya ilçe yöneticilerimiz tarafından yazılı/görsel basın ve yayın organlarına açıklamalarda bulunulmaktadır.

Ancak ilgili makamlara bilgilendirilmeden ve yazılı izin alınmadan yapılan açıklamalar sonucunda haber konusu metinlere kişisel görüş ve fikirler eklenmesiyle olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Bu nedenle, ilimiz genelinde tüm ilçe ve eğitim kurumu yöneticileri ile öğretmenlerimizin, eğitim ortamlarında yaşanan olumlu veya olumsuz olaylarla ilgili basın ve yayın organlarına açıklamada ve bilgi paylaşımında bulunmadan önce mutlak suretle yazılı izin almaları, ayrıca kurumsal ve kişisel sosyal medya hesaplarından yapılacak paylaşımlarla alakalı maksimum seviyede hassasiyet gösterilerek herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi hususunda bilgi ve gereğini önemle rica ederim.”

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi devlet memurlarının basına demeç vermeden önce izin alması gerektiğini söyledi. Önce bu bilgiye nereden ulaştığımızı soran yetkili daha sonra böyle bir yazı yazılmadığını iddia etti.

Kartonla bilgisayar dersi haberleştirilmişti: İl milli eğitim müdürlüğünden idarecilere 'basın' uyarısı - Resim : 1

Kartonla bilgisayar dersi haberleştirilmişti: İl milli eğitim müdürlüğünden idarecilere 'basın' uyarısı - Resim : 2

Etiketler
Diyarbakır Okul