Araştırma: Kirlilik, milyonlarca bebeğin cinsiyetini etkilemiş olabilir
ABD’li ve İsveçli bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışmada, havadaki veya sudaki kirliliğin yenidoğan bebeklerin cinsiyeti üzerinde etkili olabileceği açıklandı.

ABD’li ve İsveçli bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışmada, havadaki veya sudaki kirliliğin yenidoğan bebeklerin cinsiyeti üzerinde etkili olabileceği açıklandı. Chicago Üniversitesi ve Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, cıva, krom ve alüminyum kirliliğinin daha fazla erkek bebek doğmasıyla ilişkili olduğu, kurşun kirliliğinin ise kız bebek sayısını artırdığı belirtildi.

NTV'de yer alan habere göre; yapılan araştırmada, kirliliğe maruz kalmanın, ABD ve İsveç'te milyonlarca ebeveynden doğan bebeklerin cinsiyet oranını değiştirmiş olabileceği aktarıldı. Çalışmanın bulgularında, cıva, krom ve alüminyum kirliliğinin daha fazla erkek bebek doğmasıyla ilişkili olduğu, kurşun kirliliğinin ise kız bebek sayısını artırdığı vurgulandı.

Chicago Üniversitesi ve Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü'nden ekipler tarafından yapılan araştırmada, ABD nüfusunun yarısı olan 150 milyon ve İsveç nüfusunun tamamını olan 9 milyon kişi incelenirken ve birbiriyle bağlantılı 100'den fazla olası faktör keşfedildi.

YÜZDE 3’E KADAR CİNSİYET ÜZERİNDE ETKİLİ Çalışmanın bulgularında cıva kirliliği ve endüstriyel tesislere yakınlık gibi bebeğin cinsiyeti üzerinde en önemli etkiye sahip olan faktörlerin, cinsiyet oranını yüzde üçe kadar değiştirdiği aktarıldı. Bilim insanları bu durumu 1 milyonluk bir nüfusta, bir cinsiyetin diğerinden 60 bin daha fazla olabileceği anlamına geldiğini söyledi.