TTI İzmir ve TTI Outdoor İzmir 8 Aralık’ta açılıyor

Turizmin değişmeyen rotası ve Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, sektörün önde gelen temsilcilerini 16. kez bir araya getirecek.

TTI İzmir ve TTI Outdoor İzmir 8 Aralık’ta açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ağırlamaya, uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri yeniden buluşturmaya hazırlanıyor.

Bu yıl onur konuğu ilin Antalya olduğu TTI İzmir; ticari ve yatırım fırsatlarının yanı sıra etkinlikleri, söyleşileri ve özel olarak oluşturulan “Sağlık turizmi” ile “Kruvaziyer turizmi” alanlarıyla da dünya turizm trendlerini fuarizmir’de bir araya getirecek. TTI İzmir’in tecrübesini arkasına alarak doğaseverlerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı da dört gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

TURİZME DAİR HER ŞEY FUARDA OLACAK

TTI İzmir Fuarı; Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden katılımcı ve ziyaretçileri fuarizmir’de buluşturacak. A ve B hollerinde gerçekleşecek olan fuarda; bakanlıklar, valilikler, belediyeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolları, turizm taşımacılığı, seyahat teknolojileri ve yazılımları gibi birçok kurum ile sektörden katılımcı yer alacak. Ayrıca oluşturulan özel alanda profesyonel ziyaretçiler; oteller, acenteler, turizm sektöründe faaliyet gösteren her türlü katılımcı firmayla yüz yüze görüşüp ticari iş anlaşmaları gerçekleştirme fırsatı bulacak. Katılımcı ülkeler, farklı alanlarda hem ülke sunumu hem de dans ve müzik gösterileri gerçekleştirecek.

İlk iki gün profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak olan fuar, son gün halka da açık olacak. Farklı etkinlikleri ile ön plana çıkan TTI İzmir, birbirinden renkli gösteriler, sergilerin yanı sıra alanında uzman isimlerin yer aldığı söyleşilerle Türkiye ve dünya turizmine ışık tutacak.

ONUR KONUĞU İL ANTALYA

Kültürel mirasları fuar çatısı altında buluşturan TTI İzmir’de; denizi, kumu, güneşi, tarihi, kültürel yapıları, antik kentleri ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin turizmde marka şehirlerinden olan Antalya, onur konuğu il olarak yer alacak. Kentin yerel yönetimi, odaları, oteller, seyahat acenteleri, turizm STK’ları fuarda Antalya’nın turizmi, tarihi, kültürü ve gastronomisini tanıtacak.

"SAĞLIK TURİZMİ" VE KRUVAZİYET TURİZMİ" İÇİN ÖZEL BÖLÜMLER

Türkiye turizmi kapsamında gün geçtikçe önem kazanan sağlık turizmini ön plana çıkarmak için TTI İzmir’de “Sağlık Turizmi Özel Alanı” oluşturuldu. Sağlık kurum ve kuruluşları bu özel bölümde stantlarıyla yer alırken aynı zamanda oluşturulan program kapsamında, üç gün boyunca, katılımcı hastane ve klinikler “Sağlık Turizmi Forum Alanı”nda kendi sunumlarını da gerçekleştirebilecek. Fuarın ana sahnesinde ise 9 Aralık Cuma günü boyunca sağlık turizmi oturumları düzenlenecek. Yurtiçi ve yurtdışından konuşmacılar, bu oturumlarda sağlık turizmi, termal turizm ve wellness turizmi hakkında katılımcı ve ziyaretçileri bilgilendirecek.

Fuar kapsamında, ayrıca, İzmir Ticaret Odası öncülüğünde ve T.C. Ticaret Bakanlığı destekleri ile Sağlık Turizmi Alım Heyeti Programı yer alacak. Program kapsamında ağırlanacak heyet, randevu sistemi üzerinden fuar katılımcıları ile randevularını oluşturabilecek. Söz konusu alım heyeti fuar kapsamında gerçekleşecek B2B görüşmelerin yanı sıra İzmir’deki sağlık kurum ve kuruluşlarına da ziyaretler gerçekleştirecek. Sağlık Turizmi dışında bu yıl kruvaziyer turizmi de fuarda yer alan özel bölümlerden biri olacak. “Kruvaziyer Turizmi Bölümü” sektörün önde gelen paydaşlarını buluştururken katılımcılarıyla özel bir oturum da gerçekleştirilecek.

B salonu içerisinde yer alan TTI Tech Sahnesi’nde de seyahat teknolojilerine yönelik katılımcılar, kendi sunumlarını gerçekleştirecek. Teknolojinin son yıllarda büyük oranda kullanıldığı alanlardan olan turizm sektörü, TTI İzmir’de oluşturulan teknoloji alanıyla dünyadaki son gelişmelerden haberdar olma fırsatı bulacak. Dijital dönüşüm online dağıtım ve yeni pazarlara açılma stratejilerinden, oteller için global ödeme platformları ve havayollarında dijitalleşmeye kadar birçok konu TTI Tech Sahnesi’nde ele alınacak.

TTI OUTDOOR İZMİR DOĞASEVERLERİ BULUŞTURACAK

TTI İzmir Fuarı’nda yer alan alternatif turizm bölümünden doğan ve geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı bu yıl ikinci kez kapılarını açacak. TTI Outdoor İzmir, 8 -11 Aralık 2022 tarihleri arasında halka açık olarak düzenlenecek. TTI Outdoor İzmir kapsamında, fuarın ilk günü Başkanların katılımıyla karavan park alanında bir kamp ateşi yakılacak. Fuar boyunca, doğa tutkunları için birçok aktivite ve etkinlik de düzenlenecek. Fuar, doğa ile uyumlu yaşam tarzı ve doğayla iç içe olmak isteyenler için cazibe merkezi oluşturacak. Karavanlar, mobil evler, özel amaçlı araçlar, seyahat römorkları, karavan yan sanayisi ve aksesuarları, kamp malzemeleri ve ekipmanları, karavan kiralama acenteleri, dernekler ve kulüpler, 10 metre altı tekneler, tekne ekipman ve aksesuarları, doğa ve macera sporları ekipmanları, bisiklet, 4X4 / Off-Road araçlar ve ekipmanları, su sporları ekipmanları gibi ürün gruplarının yer alacağı 2. TTI Outdoor İzmir, doğaseverlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ve İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi; 8-10 Aralık 2022 tarihlerinde 10.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İzmir Kongre Turizm Türkiye