Son dakika: Kavcıoğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Enflasyonu etkiler mi?

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, asgari ücret artışının enflasyon üzerindeki etkisine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kavcıoğlu, "Asgari ücret artışı enflasyonu çok yüksek bazda etkileyen bir yapı söz konusu değil" dedi.

Son dakika: Kavcıoğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Enflasyonu etkiler mi?

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 'Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri' başlıklı etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret artışının enflasyonu çok etkileyen bir yapı olmadığını belirten Kavcıoğlu, "Yüzde 30 üzerinde asgari ücret zammı verildiği dönemlerde yüzde 8,5 gibi bir enflasyon oluştu" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONU YÜKSELTEN TÜM SEBEPLER GERİDE KALDI"

"Zor bir süreç geçirdik ama geldiğimiz nokta itibarıyla enflasyonu yükselten tüm sebepler geride kaldı diye düşünüyorum" diyen Kavcıoğlu, "Aldığımız tedbirlerle, uyguladığımız politikalarla dengeyi koruyarak gittiğimiz sürece enflasyonun baz etkisi dışında da geriye geleceğini öngörüyoruz. Bu ay kısmi gerileme oldu, Aralık ve Ocak'ta da baz etkisiyle önemli bir gerileme bekliyoruz, öngörüyoruz, Kasım enflasyonuna baktığımızda enerji, ulaşım, temel mal ve hizmetlerde önemli bir düşüşün olduğunu görüyoruz" dedi.

"DÖVİZ KURU ÜZERİNDEN SPEKÜLASYONLARLA ÇARPIK YAPILAŞMA VAR"

Kavcıoğlu, "Liralaşma stratejimiz ile beraber, enflasyonun da uzun vadeli aşağı gelişinde önemli bir strateji, Türkiye'de yıllardır ne zaman önünde bir yükselme veya gelişme olduğunda hep böyle döviz kuru üzerinden spekülasyonlarla oluşan bir çarpık yapılaşma var. Liralaşma stratejimiz ile bunun önüne geçmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Asgari Ücret Merkez Bankası Enflasyon Türkiye