Moody's'den kritik Türkiye kararı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu indirme kararı aldı.

Moody's'den kritik Türkiye kararı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu bir basamak düşürerek Baa3'ten B1'e indirdi.

Görünüm negatif olarak bırakıldı. Moody's'den yapılan kararla ilgili açıklamada ''Türkiye'nin notunda indirim ödemeler dengesi krizi riskinin artmaya devam ettiği görüşümüzü yansıtıyor. Türkiye'nin akut ve oldukça yıkıcı ödemeler dengesi krizine kırılganlığının şu anda B seviyesinde nota daha uygun olduğuna inanıyoruz'' denildi.

Açıklamada ''Türkiye'nin döviz rezervlerinde düşüş TCMB'nin şeffaflığı ve bağımsızlığı konusunda daha fazla endişe ortaya çıkarıyor'' ifadesi kullanıldı.

''Türkiye'nin döviz rezervlerinde düşüş TCMB'nin uzun süredir devam ettiği kurda serbest dalgalanmaya izin verme politikasına ters görünüyor. Türkiye'nin döviz rezervi tamponları zayıf ve bunların gelecek 2 yılda ekonomi genelindeki kısa vadeli yükümlülüklere göre daha da zayıflaması bekleniyor'' değerlendirmesi yapıldı.

Moody's İstanbul'daki seçim tekrarının belirsizlik yarattığını, ABD ile yaşanan S-400 krizinin ve ABD Kongresi'nin değerlendirmeye alacağı olası yaptırımların Türkiye ekonomisi ve finansal sistemi üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

YATIRIM YAPILABİLİR SEVİYENİN DÖRT BASAMAK ALTINDA

Moody's'in B1 notu yatırım yapılabilir seviyenin dört basamak altında. Standard & Poor's da Türkiye'yi B+ notuyla aynı seviyede değerlendiriyor. Fitch's ise BB ile yatırım yapılabilir seviyenin iki basamak altında değerlendiriyor.

Etiketler
Kredi Türkiye Moody's