Ünlü ekonomist merak edilen soruyu yanıtladı: Bankalar batar mı?

Sözcü yazarı ekonomist Murat Muratoğlu, kendisine yöneltilen "Bankalar batar mı?" sorusuna köşesinden yanıt verdi.

Ünlü ekonomist merak edilen soruyu yanıtladı: Bankalar batar mı?

Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında, ekonomik krizde vatandaşın en tedirgin olduğu konulardan biri olan bankaların batıp batmayacağı ile ilgili net bir yanıt verdi.

Muratoğlu'nun verdiği yanıt şöyle:

Bankalar batar mı?

“Instagram hesabımdan beni takip edip soru sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum” dedim. En çok gelen soru; Bankalar batar mı? Paramızın başına bir şey gelir mi?


Muhalefet olmak başka, gerçekçi olmak başka…
Ülkeler batıyor, bankalar neden batmasın? Elbette batabilir. Lakin kısa vadede Türkiye'de batacak banka görünmüyor. Çoğu şeyi yanlış yapsa da BDDK bu işi iyi denetliyor.
Diyelim ki battı. Bugüne kadar offshore hesaplar dışında ödenmeyen para kalmadı. Zira yüz bin liraya kadar devlet güvencesinde… Limit o kadarı geçse bile ödendi her seferinde…

★★★

Dikkat edin, banka diyorum. Finansal kuruluş adı altındaki bazı yapılanmaları kast etmiyorum. Benim bu konuda içim rahat… Bankadaki paraya bir şey olmaz.
Tek huzursuzluğum ufaktan sermeye kontrolü uygulamalarına gidilmesi. Yok efendim bugün aldığın dolar, yarın hesaba geçilecek gibi tat kaçıran önlemlerin gelmesi.

Etiketler
Murat Muratoğlu