Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası'nın bağımsızlığını elinden aldılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğuydu.

Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası'nın bağımsızlığını elinden aldılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu'nun AKP'nin olağanüstü itirazı sonrasında yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek, ilçeleri geçerli saymasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bizim rakibimiz artık YSK'dır. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır" dedi.

Ekonomiye dair de açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Damat Bey diyor ki 'Ekonomi dengelendi.' Ekonomide denge mi kaldı Allah aşkına!"
"(İşsizlik) Bu bir yılda. Şu anda gerçek işsiz sayımız 8 milyon 475. Cumhuriyet tarihinde bu kadar işsiz olmadı. Bu işsizliğin sebebi ne. Bu işsizliğin olduğu yerlerde annelerin durumu ne? Hiç kimse bu annelerin durumunu düşünmüyor. Bu anneler akşam çocuğunu yatağa aç yatırırken Saray'dakiler bunun farkında mı? Çocuğuyla salonda buluşamayan bir babanın dramını Saray'dakiler biliyor mu? Çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden bir babanın farkındalar mı? Bir değişim yapılmak zorunda. Göreceksiniz çok daha güzel değişimler olacak o zaman. Bir siyasetçi önce vatandaşını düşünecek. Damat Bey diyor ki dengelendi. Ekonomide denge mi kaldı Allah aşkına. Sen bunu farkında değil misin. Sanayici kapattı. Merkez Bankası'nın yedek akçeleri. Anadolu'da kadınlar yük olmasın diye kefen paralarını toplarlar. Merkez Bankası'nın yedek akçeleri Türkiye iflas ederse diye tutulur. Siz gittiniz yedek akçelere el koydunuz. Katar'dan uçağı neden aldı bedavaya?

"Sen o stadyumları fakirin, fukaranın ödediği vergiyle yaptın"
"(İsmail Küçükkaya: Havalimanında uçaktan inerken sol tarafımda devletin VIP uçaklarımızı gördüm. 9 uçak saydım.) Toplam 13 uçak (İsmail Küçükkaya: 'Vay biz ne kadar büyük bir ülkeyiz' dedim. Bizim tasarruf yapmamız gerekmiyor mu?) Nedir bunu lüks? Nedir bu hayat tarzı? Bunu anlatacak laf bulamıyorum. Geçen diyor ki Erdoğan 'O stadyumları biz yaptık' Yahu o stadyumları fakirin fukaranın vergileriyle yaptın. Köprüleri yandaşlara yaptın onun da parasını vatandaştan aldın. Üstüne olağanüstü paralar alıyorsun geçmek için.

"Bir slogandan neden rahatsız oluyorlar? (İsmail Küçükkaya: Erdoğan 'Her şey çok daha güzel olacak' dedi.) Söylesin, iyilikle yarışalım. Kalkıyorsun hırsızlık yaptılar, çaldılar. Kardeşim sen devlet değil misin? Hırsızlık yapanı bul çıkar mahkemeye.

"Merkez Bankası'nın bağımsızlığını elinden aldılar. Damat Bey'in kesinlikle ekonominin başından alınması lazım. Ekonomiyi bilmeyen bir insan ekonomiyi yönetemez. Yoksulluğun, işsizliğin ne demek olduğunu bilmesi lazım. Damat Beyin bir eli yağda bir eli balda. Milletle dalga geçiyor. Gerçeklerden kopmuş bir damat var. İki tane devlet var, Saray Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Saray devletinde her şey var. Bir de onun dışında TC devletindeki insanlar var. Bu insanlar pasivize edilmiş. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkınma planı yok. Devletin kurumlarında sıcak siyaset olmamalı.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV İsmail Küçükkaya Merkez Bankası