Dev derbinin VAR hakemi açıklandı

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin VAR hakemi açıklandı. Şampiyonluk yarışında gözler derbiye kilitlendi.

Dev derbinin VAR hakemi açıklandı

Sezonun son büyük derbisi bugün TT Arena’da oynanacak. Galatasaray bu akşam sahasında Beşiktaş'ı saat 19:00’da başlayacak maçta konuk edecek.

Başakşehir'in son 6 haftada 12 puan kaybetmesiyle bugün oynanacak derbi şampiyonluk maçı havasında geçecek. Sarı-kırmızılılar, geçen sezondaki gibi ezeli rakibini mağlup ederek liderliğe yükselmek istiyor.

Ligde son 6 haftada 18 puan hanesine yazdırarak küllerinden doğan Kartal, galip gelerek Cimbom'u sollayıp zirveyle şampiyonluk şansını lehine çevirmeyi amaçlıyor.

– Galatasaraylı taraftarlar, TT Arena’daki derbi maçının biletlerini tüketti.

– Galatasaray-Beşiktaş derbisinin Video Yardımcı Hakem’i (VAR) Cüneyt Çakır oldu.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Onyekuru, Belhanda, Diagne

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Adriano, Atiba, Dorukhan, Lens, Ljajic, Caner, Burak

Burak ‘300’ diyecek

Kartal’ın gol silahı Burak Yılmaz, Galatasaray derbisiyle birlikte Süper Lig'deki 300. maçına çıkacak. 3. kez dalya heyecanı yaşayacak olan tecrübeli forvet, lig kariyerinde 175 kez fileleri havalandırdı. 12 maçta 11 gol atan Burak, takımının da en skorer ismi.

Fatih Terim evinde kral

Galatasaray, kendi seyircisinin önünde ligde 34 maçtır yenilmiyor. En son Tudor görevdeyken Kasımpaşa'ya 2016-17 sezonunda mağlup olan Cimbom, Fatih Terim önderliğinde rakiplerine göz açtırmıyor. Terim ile birlikte Aslan, 24 maçtır mağlubiyet yüzü görmedi.

Şenol Güneş 1 kez kaybetti

2015-16 sezonunda Beşiktaş'ın başına geçmesiyle siyah-beyazlılara 2 şampiyonluk yaşatan Şenol Güneş, Galatasaray'a karşı sadece 1 yenilgi aldı. 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında 1-0'lık skorlarla Aslantepe'den galip çıkan Güneş, geçen sezon Fatih Terim'e karşı mağlup olmuştu.

Son 10 maçta Beşiktaş'ın üstünlüğü var

İki takım arasında oynanan son 10 maçta Beşiktaş’ın üstünlüğü bulunuyor.

Siyah-beyazlı ekip, söz konusu 10 karşılaşmada 5 galibiyet aldı. Galatasaray ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. İki takım arasındaki 2 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

Söz konusu maçlarda siyah-beyazlı ekip 11 gol atarken, Galatasaray 10 kez fileleri havalandırdı.

Aslan rekorunu egale etmek için sahada

Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisinden puanla ayrılması durumunda, sahasındaki 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale edecek.

Türk Telekom Stadı’ndaki son 34 lig maçında mağlup olmayan Galatasaray, Eylül 1996’da başlayıp, Eylül 1998’de biten 2 yıllık seride evindeki 35 müsabakanın 29’unu kazanırken, 6’sında beraberlik aldı ve mağlubiyet yaşamadı.

Ligde iç sahadaki mevcut en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan sarı-kırmızılı takım, 2016-2017 sezonunun 30. haftasından bu yana iç sahada 29 galibiyet alırken, 5 karşılaşmada berabere kaldı.

Etiketler
Galatasaray Beşiktaş Saray