TÜPRAŞ işçileri eylemde

Koç Holding’e bağlı TÜPRAŞ ile Petrol-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkandığı bildirildi.

TÜPRAŞ işçileri eylemde

4 Bin 300 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ilerleme sağlamaması üzerine işçiler dün TÜPRAŞ Aliağa fabrikasında yürüyüş gerçekleştirdiler. Dış kapıdan Müdürlük binasına kadar yapılan yürüyüş ile işçiler, TÜPRAŞ yönetimini, talepleri doğrultusunda sözleşmeyi imzalamaya çağırdılar.

PETROL-İŞ AÇIKLAMA YAYIMLADI

Öte yandan Petrol-İş Sendikası da toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir açıklama yayımladı. TÜPRAŞ’ta müzakereleri yürütmekte oldukları 2019-2020 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde uyuşmazlık ve tarafsız arabulucu sürecine gelindiği belirtilen açıklamada, “Süreç boyunca masada kalma, müzakere yürütme ve ortak akıl, irade ile toplu sözleşmeyi sonuçlandırma çabalarımız, ne yazık ki dönem itibariyle işveren tarafında beklenen karşılığı bulmamaktadır ” denildi.

SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ

Sendika açıklaması şöyle devam etti:

“TÜPRAŞ’ta işveren, hukuki prosedürlerin tüketilmesi sonucunda, sürecin irade ve akıldışı bir sonuca sürüklenmesine yönelik bir TİS stratejisi içinde olmadığını açıkça göstermelidir. Unutulmamalıdır ki Petrol-İş Sendikası’nın dört rafineride çalışan tüm üyeleri, ülkemizin en büyük ve en fazla katma değer üreten markası TÜPRAŞ’ı var eden emek ve gayretleri kadar, mücadeleyi sürdürecek yürek ve cesarete de sahiptirler. Petrol-İş Sendikası da masada toplu sözleşmenin ortak sorumluluk duygusu ile yürütülmesi ve yönetilmesi iradesine sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Petrol-İş Sendikası olarak, TÜPRAŞ’ta yıllardır elde ettiğimiz kazanılmış haklarımızı ve tesis edilmiş olan çalışma barışını koruyacağımızı belirtiyor, işverenliğimizi toplu sözleşmenin her dönem olduğu gibi alışılmış ve içselleştirilmiş şekliyle yürütülmesi ve yönetilmesi için sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”

Etiketler
Petrol Sendika