Birleşik Kamu-İş: 1 Mayıs'ta ekmeğimiz için alanlarda olacağız

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını duyurdu.

Birleşik Kamu-İş: 1 Mayıs'ta ekmeğimiz için alanlarda olacağız

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını duyurdu.

Balık, "Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkmak için 1 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00’te Tandoğan Meydanı’nda olacağız." dedi.

Balık açıklamasında şunları ifade etti;

AKP iktidarının 17 yıl boyunca uyguladığı ranta dayalı ekonomi modeli; işçilerin alın teri, emekçilerin kölelik koşulları ve canları üzerinde yükselmiştir.

Ülkemizdeki enflasyon, zamlar, faizler, adaletsiz vergi dilimleri, döviz kurundaki artış ve işsizlik sürekli artmaktadır. Enflasyon çift haneli rakamlarda ilerlemekte ve işsizlik çığ gibi büyümektedir.

Bugün ülkemizdeki tüm emekçilerin birleşmesini gerektirecek koşullar bulunmaktadır. AKP iktidarı, tarihimizin en büyük ekonomik krizini ülkemize yaşatmaktadır.

Ülkemizde emeği ve emekçiyi korumakla görevli sendikacılık anlayışı büyük bir değişim yaşamıştır. Sözde yetkili konfederasyonun politikaları emekçileri parçalamaktadır. Bu sendikacılık anlayışı emekçiden yana olmak yerine siyasal iktidardan tavır almıştır. Bu sendikasızlık anlayışında güç alan iktidar, “2020-2021 Sözde Toplu İş Sözleşmesi’nde emekçilere sadaka zamlar vermeye devam edecektir.

AKP’nin kendi eliyle kurup, kolladığı emek düşmanı yandaş konfederasyonun, kamu emekçilerini açlığa, yoksulluğa ve ezilmeye mahkûm etmesine karşı duracağız.

Siyasal iktidar, geçmişte olduğu gibi bu bugünde krizin yükünü emekçilere ödetmek istemesine izin vermeyeceğiz.

1 Mayıs’ta kamu emekçilerini ve işçileri birleştirecek politikaları sürdürmeye, emeğin önündeki siyasi ve ekonomik krizi ortadan kaldıracak politikaları savunmaya devam edeceğiz.