Yatırımcılardan Berat Albayrak yorumu: Saçma bir gösteri

Politico kurucularından Jim VandeHei’nin internet haber sitesi Axios, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ABD’de yaptığı sunumun perde arkasını yazdı.

Yatırımcılardan Berat Albayrak yorumu: Saçma bir gösteri

Politico kurucularından Jim VandeHei’nin 2016’da yayın hayatına soktuğu internet haber sitesi Axios, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ABD’de yaptığı sunumun perde arkasını yazdı.

Albayrak, G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantıları için gittiği Washington’da küresel sermayenin temsilcileriyle bir araya gelerek basına kapalı bir toplantı gerçekleştirmişti.

Sitede yer alan haberde ise bu toplantıdaki temsilcilerin izlenimlerine yer verildi. Haberde Berat Albayrak’ın yaptığı sunumun temsilciler tarafından “şimdiye kadar gördüklerinin en kötüsü olarak” yorumlandığı aktarıldı.

Habere göre bir fon yöneticisi Axios’a yaptığı açıklamada “Kesinlikle saçma bir gösteriydi” ifadelerini kullandı. Başka bir yatırımcı ise "Kelimenin tam anlamıyla hazırlıksız bir yönetim gördüm" dedi.

Axios’ta yer alan analizde ise “Etkileyici olmayan performans Türkiye için daha kötü bir zamanlamada olamazdı. Ülke durgunluğa yöneldiğinden yatırımcılar daha endişeli hale geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan popülerliğini yitirdiğini görüyor. (Albayrak, Erdoğan'ın damadı ve sınırlı niteliklere sahip olmasına rağmen, saygı duyulan iki bakanı değiştirdi)” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kaybettiği hatırlatılan analizde Türkiye’nin finansman ihtiyacı olduğuna dikkat çekildi. Analizde, buna karşılık “Türkiye’nin varlıklarını satma konusunda acil eylem planı olmadığı” bilgisi aktarıldı.

Yatırımcılardan Berat Albayrak yorumu: Saçma bir gösteri - Resim : 1

Etiketler
Berat Albayrak Inter Hazine ve Maliye Bakanı