Kılıçdaroğlu: Fakir fukarayı kuyruğa sokmayacağız

Kemal Kılıçşdaroğlu, CHP grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Fakir fukarayı kuyruğa sokmayacağız

GERÇEK GÜNDEM- Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin tanzim satış uygulamasını eleştirerek, CHP İzmir'i sosyal devlet konusunda örnek gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nın açıklamaları şöyle:

Sanayi politikan ne? Fabrikaları satmak mı yeni fabrikalar kurmak mı? Babalar gibi fabrikaları sattın, şimdi babalar gibi soğan satıyorsun.Tarım politikan ne? Çiftçiyi nasıl destekleyeceksin diye sorarlar.

Kobi politikan nedir? Kobileri nasıl destekleyeceksin? Para politikan nedir? Bunların hiçbirisi yapılmıyor. Tıkandılar, tanzim satış noktaları kuruyorlar şimdi de.

Haftasonu İzmir'deydim. Kocaoğlu dedi ki biz zaten İzmiri çok iyi biliyoruz. 35 bin fakir aile var dedi. 35 bin eve 10 kilo domates, 10 kilo soğan teslim edeceğiz dedi. İşte sosyal adalet budur. Hiçbirisi cebinden para verip tanzim satış kuyruğuna girmeyecek. Bu sadece şimdi yapılmıyor. Halen uygulanan süt projesi var. Bir evde bir çocuk doğduysa onlarca araba gider sütü onların kapısına bırakır. İşte insan onuruna uygun davranış budur.

Bu kuyruk varlık kuyruğudur diyor. Cebini dolduran sensin, sarayda oturan sensin, şimdi kendisine bir de Amerika'da saray yaptırıyor, e sen neden bu kuyrukta yoksun? Sen de bu kuyruğa gir, damadın da girsin bu kuyruğaVatandaşın aklıyla dalga geçiyorlar. Bu memleketi kimlere teslim ettik ya... İnsan biraz utanır bunu söylerken. Yalan söyleyenden devlet adamı olmaz, cumhurbaşkanı olmaz.

kimse unutmasın; bütün bu eleştirileri yaptım ama asla karamsarlığa hakkımız yoktur. Bu sorunların hepsi çözülebilir. Yerel yönetimlerde de hepsi çözülecek. Bunu Ankara ve İstanbul'u kazandığımız andan itibaren göreceksiniz.

Fakir fukarayı kuyruğa sokmayacağız. Patatesi de biberi de evinde vereceğiz. Fakiri fukarayı kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Bu manzaralara asla izin vermeyeceğiz.Evinde huzur, bereket olacak. Çünkü biz halkın partisiyiz yani Cumhuriyet Halk Partisi'dir

Etiketler
Tanzim satış