Berat Albayrak'a Sayısal Loto sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde Sayısal Loto 6/49 çekiliş sonuçlarını gündeme getirdi.

Berat Albayrak'a Sayısal Loto sorusu

Yavuzyılmaz, 5 Ocak’ta yapılan çekişte 3 haftadır devreden büyük ikramiyenin 6 bilen tek kişiye isabet ettiğini ve 5 bilen kişi sayısının ise 1901 olduğunu anımsattı.

Yavuzyılmaz, her ne kadar sayısal loto oynayan kişilerin veya oynadıkları kupon ve kolon sayısının artması ile ikramiyelerin tutturulma ihtimali yükselse de büyük ikramiyenin 1-49 sayılarının içindeki 6 farklı rakamın tutturulmasının yaklaşık 14 milyonda 1 ihtimal olduğunu yaptığı hesaplamayla önergesinde yer verdi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, çekilişte 5 bilme ihtimalinin ise 54 bin 200’de bir olduğunu matematiksel olarak hesaplayan Yavuzyılmaz, “Çekilişe katılım oranı birbirinden farklı yaklaşık 14 milyon kombinasyonu işaretleyen kişi veya kupon, kolon sayısında olduğunda; 6 bilen 1 kişi, 5 bilen 258 kişi olmak durumundadır” dedi. Yavuzyılmaz, 2018 yılında yapılan 75 çekiliş sonucunun 74 tanesinde 5 bilen kişi sayısının 258’in altında olduğunu, yalnızca 11 Ağustos 2018 tarihli çekilişte 5 bilen kişi sayısının 272 olduğunu kaydetti.

Etiketler
Zonguldak Berat Albayrak Milletvekili TBMM Hazine ve Maliye Bakanı