KESK’ten İZBAN işçilerine destek

Demiryol-İş Sendikası, taşeron eğitmen makinistler tarafından çalıştırıldığını belirttiği trenlerin durdurulması için tedbirli olarak iş mahkemesine başvurdu.

KESK’ten İZBAN işçilerine destek

BİRGÜN - KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, grevde bulunan İZBAN İşçilerini destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette eski CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da yer aldı.

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube başkanı Hüseyin Eryüz, trenlerin taşerona bağlı eğitmen makinistler tarafından çalıştırılmaya devam ettiğini belirterek, çalışan trenlerin durdurulması için tedbirli olarak iş mahkemesine başvurduklarını söyledi.

İZBAN’da grev kırıcılığı yapıldığını belirten Hüseyin Eryüz, “Tedbir kararlı olarak çalışan trenlerin durdurulması için iş mahkemesine başvurduk.Çünkü çalışan arkadaşlarımız buraya taşeron üzerinden eğitmen makinist olarak alındılar.Kanunen grevde taşeron veya alt taşeron çalıştırılamaz. Dost bildiğimiz arkadaşlarımızı bizi düşman etmek için maalesef ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Grevi sürdürmekte kararlı olduklarını ifade eden Hüseyin Eryüz, “Biz ekmeğimizi büyütmeye kararlıyız. Biz yarattığımız zenginlikten üzerimize düşen payı istiyoruz.Yoksa bizim ne İzmir halkıyla, ne işverenle ne de bir başkasının siyaset polemiği ile işimiz yok.Bizi siyasete hiç kimse alet edemez.Öncelikle biz ekmek kavgası veriyoruz.Ekmeğimizi büyütmek için bu grev kararını aldık.Bunun bilinmesinde yarar var” diye konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Hülya Ulaşoğlu’da, ziyarette yaptığı konuşmada işçileri haklı bulduklarını ve grevi desteklediklerini söyledi.

"İZBAN GREVİNİN YANINDAYIZ"

Ulaşoğlu, “İzmir halkını mağdur eden İZBAN işçileri değil, işçilerin haklarını vermeyen İZBAN yönetimidir. İZBAN emekçilerinin haklı mücadelesini destekliyoruz. İZBAN grevinin yanındayız” dedi.

CHP eski İzmir Milletvekili Musa Çam, İZBAN’da yetki tartışmasına girmeye gerek olmadığını, sonuçta yarı yarıya bir ortaklığın bulunduğunu belirterek, esas olanın sorunu çözmek olduğunu söyledi.

İşçilerin insanca yaşayacakları bir ücret ve sosyal haklar talep ettiklerini belirten Çam, bunları görmezlikten gelmenin ve artan enflasyon karşısında işçileri enflasyonun altında ezdirmenin kabul edilebilir bir yanı olmadığını kaydetti.

İşçilerin grevden başka silahının olmadığını kaydeden Çam, grevin anayasal bir hak olduğunu hatırlatarak, bu hakkı kullanan işçilerle beraber, dayanışma içinde olduğunu anlattı.

Ulaştırma Bakanlığı’na, TCDD Genel Müdürlüğü’ne ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunan Musa Çam, işçilerin ve yanısıra İzmir halkının mağdur olmaması için sendika ile masaya oturularak anlaşma sağlanmasını istedi.

Etiketler
İzban grevi Mahkeme Sendika