Yeni yılda sadece ona zam yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sigorta şirketlerine gönderilen yazıda trafik sigortalarına 2019 yılında ekstra zam yapılmayacağı bildirildi.

Yeni yılda sadece ona zam yok

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı (İSAD) Turusan Bağcı sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada trafik sigortasına 2019 yılında yeni bir zam yapılmayacağını açıkladı.

Bağcı sozcu.com.tr’ye yaptığı değerlendirmede, “2019 yılında trafik sigortası fiyatları artmayacak. Trafik sigortasında sigorta şirketleri 2018 yılında ilk 9 ayda yaklaşık 75 milyon TL zarar ettiler. Yıl sonunda 100 milyon TL civarında… Sigorta şirketlerinin enflasyondaki artış, yedek parça ve işçilik fiyatlarındaki artış nedeniyle trafik sigortasında hükümetin belirli bir artış yapmasını bekliyorduk bu olmadı” diye konuştu.

13 MİLYONDAN FAZLA TAŞIT KAZAYA KARIŞTI

Bağcı 2018 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 14 milyar TL’lik hasar oluştuğunu söylerken 13.6 milyon taşıtın kazaya karıştığını söyledi.

Bağcı, “İyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki fiyat prim farkı devam ediyor. İyi sürücüler ödüllendirilirken kötü sürücüler yüksek prim ile cezalandırılmaya devam ediliyor. 2018 yılında her ay trafik sigortası primleri yüzde 1.5 artıyordu buna devam edilecek” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigorta Trafik