Bir konkordato da eğitim sektöründen!

Mektebim Okulları'nın kurucusu konkordato istedi.

Bir konkordato da eğitim sektöründen!

Türkiye genelinde okulları bulunan Mektebim Okulları’nın kurucusu Ümit Kalko, sahibi olduğu Ümit Eğitim AŞ için konkordato istedi. Mahkeme, şirketi hacizlere karşı korumaya aldı. Şirket faaliyetlerinin denetimi için 3 kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atandı. Ümit Kalko, Mektebim Okulları’ndaki hissesi yüzde 5 seviyesinde bulunuyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Ümit Eğitim ve Yayıncılık Hiz. Tic. AŞ için konkordato başvurusu Bakırköy Ticaret Mahkemesine yapıldı. Hacizlerle yüz yüze kalan şirket için konkordato talep edildi. Mahkeme, yapılan başvuru sonrası şirkete 3 aylık geçici süre verdi. Bu kararla birlikte, şirkete yönelik hacizler de durdurulmuş oldu. Mahkeme, Prof. Dr. Fatma Pamukçu, Yeminli mali müşavir Adnan Ay ve Hukukçu Esin Civelek’i ise geçici konkordato komiseri heyeti olarak atadı.


İLK DURUŞMA ŞUBAT’TA

Davanın ilk duruşması için ise 11 Şubat’a gün verildi. Ümit Eğitim AŞ, konkordato başvurusu öncesi hacizlere maruz kalmıştı.

Şirkete kayıtlı varlıklar ile Ümit Kalko adına kayıtlı varlıklara haciz konulmuştu. Şirketin yaşadığı sıkıntı nedeni ile, Mektebim’in bazı okullarında da sorunlar yaşanmaya başladı. Ankara’da bulunan Keçiören Kampüsü ise kapandı.

Mektebim Okulları’nı kuran Ümit Kalko, şirketin yüzde 30 hissesini Suudiler’e satmıştı. Kalko, şirketin yüzde 30 hissesini ise Ethem Sancak’ın kardeşlerine sattı. Bundan 2 ay önce de, sahibi olduğu hissesinin yüzde 25’ini Sancaklar’a devreden Ümit Kalko, kurucusu olduğu okulda yüzde 5 hissedar konumuna düştü.

Etiketler
Konkordato Okul