Bedrettin Ekdi yatırımcılara çeşitli alanlarda öneri sundu

Ülkemizin en başarılı iş adamlarından olan Bedrettin Ekdi, katılmış olduğu tarım fuarında önemli açıklamalarda bulundu.

Bedrettin Ekdi yatırımcılara çeşitli alanlarda öneri sundu

Ülkemizin en başarılı iş adamlarından olan Bedrettin Ekdi, katılmış olduğu tarım fuarında önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin son yıllarda, tarım alanında geride kaldığı, nadasa bırakılan toprak sayısının her geçen gün arttığı, tarım bölgeleri desteklenmezse ileride sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.

Bedrettin Ekdi, kendisinin tarım alanında Siirt ve çevresi bölgelere çok fazla destek verdiğini son zamanlarda oldukça meşhur hale gelen Siirt fıstığına verdiği destek sayesinde üretim kapasitesinin 3 yıl içerisinde %300 arttığını dile getirdi.

Tarımda Hangi Sektörlere Yönelinmeli

Bedrettin Ekdi, söz aldığı fuarda, ülkemizin her köşesindeki topraklar son derece verimli topraklarla kaplıdır, bu toprakları değerlendirmeli ve en iyi mahsulü çıkartmalıyız dedi. Ekdi, daha sonrasında tarım arazisi kiralayacak olan ve tarım işletmeciliği yapacak kişilere destek olacağını, yalnız bırakmayacağını dile getirdi.

Sorulan sorular üzerine, Güneydoğu bölgesinde son zamanlarda yapılan sulama projeleri ile pamuk tarımına oldukça elverişli olduğunu, yöre halkının bu şekilde yatırım yapması gerektiğini dile getirdi. Akdeniz bölgesinde son zamanlarda üretilen limon ve turunç tarımının kalitesiz ve yetersiz olduğunu dile getirdi. Sadece Güneydoğu Anadolu bölgesinde değil Türkiye'nin her bölgesinde yatırım yapacak kişileri arkasında olduğunu beyan etti.

Hayvancılık İle İlgili Tavsiyeler

Hayvancılık sektörünün çok zor bir sektör ve uğraş getirdiğini sözlerine ekledi. Türkiye'de bulunan hayvan üreticilerinin fiyatları düşürmesi ve daha fazla ürün ortaya koymasını bekleyen Ekdi, hayvancılığın ülkemiz ve coğrafyamız için çok önemli bir sektör olduğunun altını çizdi.

Son yıllarda kişi başına düşen et kg'dan dolayı özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan halkın büyükbaş hayvancılığa yönelmesi gerektiğini, hayvancılık ile uğraşan ailelere destek olarak, onlardan aileleri mağdur etmeyecek fiyatlarla et alabileceğini dile getirdi.

Ekdi'nin hem tarım alanında hem hayvancılık alanında yapmış olduğu açıklamalar, gerek yöre halkından gerek, fuar alanında bulunan kişiler tarafından takdir, edildi. Ekdi, başarıları ile ün salmış Siirt doğumlu bir aşiret ağası olarak bilinmektedir.

Gençlere Gelecek İçin Tavsiyeler

Özellikle genç neslin gelecekte alacak risklerini doğru şekillerde almaları konusunda uyaran Ekdi, izlenecek yol haritasının çok iyi sezilmesinin altını çizdi. Söyleşiye katılan gençlere de zaman zaman söz hakkı vererek onların aklındaki sorulara cevap vererek yardımcı oldu.

Kendi yaşantısından örnekler de veren Bedrettin Ekdi, başarıya ulaşmak için harcadığı çabayı güzel bir şekilde özetledi. Ayrıca gençlere her zaman için çalışarak ve çaba harcayarak yatırımlarda başarılı olacağını belirtti. Kendine özgü ilkeler belirleyip o ilkelere bağlı kalarak adımlar atmanın başarıyı getireceğini söyledi. Gelecek ne kadar karanlık olursa olsun asla gelecekten umut kesmemenin önemini vurguladı. Umudun kesildiği yerde başarıdan söz etmek zaten mümkün değildir diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Bedrettin Ekdi Yatırımlara Örnekler Verdi

Bağlı bulunduğu aşiretin liderliği dışında hem ekonomik anlamdaki üstün yönü hem de okuduğu okullar, üniversiteler ve yaptığı yatırımların son derece kaliteli olması sebebiyle yatırım piyasasında söz sahibi olan Ekdi, birçok yatırım konusunda önerilerde bulundu.

Yatırım kararı alan gençlere verdiği tavsiyeler riskin azaltılması anlamında oldukça olumlu hava yansıtacak gibi görünüyor. Diğer yandan ise ülkemizin zor şartlarında bile umudunu asla yitirmemeleri çağrısını yineledi. Ayrıca jeopolitik olarak her geçen gün artan sıkıntıların yatırımların önüne geçmesine izin verilmemesini söyledi. Bu zor günlerde ülkemizde bulunan her bireyin elini taşın altına koyması gerektiğini ve bu sıkıntıların yakın zamanda her bireyin yaptığı olumlu davranışlar ile atlatılacağını sözlerine ekledi.