'Ey Sayıştay Başkan Yardımcısı… Sen kimsin ya?'

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, AKP'nin yolsuzluklarını ortaya çıkaran Sayıştay'da yapılan atamayı değerlendirdi.

'Ey Sayıştay Başkan Yardımcısı… Sen kimsin ya?'

Murat Muratoğlu, bugünkü "Her yer yolsuzluk mahalli!" başlıklı yazısında, "Bir sabah telefonu çalıyor; Görevden alındınız? Niçin? Görevinizi yaptığınız için! Ya ne olacaktı? Ödül mü alacaktı? Bunları bir de millete açıkladı. Yanına kâr mı kalacaktı?" ifadelerini kullandı.

İŞTE MURATOĞLU'NUN O YAZISI:

Sayıştay, son birkaç haftada belediyelerin milyarlarca lira tutarında yolsuzlukları raporladı. Haliyle hiçbir başarı cezasız kalmadı.

Devlet kurumlarındaki yolsuzlukları, usulsüzlükleri raporlayan Sayıştay Başkan Yardımcısı apar topar görevden alındı. Yine iyi bence… Hiç değilse Sayıştay toptan kapatılmadı.

★★★

Yapılan açıklamada; “Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi başkanlık makamınca uygun bulunmuştur” denildi. Tesadüf işte…
Tıpkı başbakanın milletvekilliğe geri dönmesi gibi… Onu da yapmışlardı sahi… Kim başkan yardımcılığından üyeliğe geri dönmek istemez ki? İyi ki öğrenciliğinedönmek istememiş. Şahsen ikna ettiler beni…

★★★

Ey Sayıştay Başkan Yardımcısı… Sen kimsin ya? Kimsin? Haddin mi belediyelerin yolsuzluklarını ortaya çıkarmak? Sana mı kaldı günah işleme, haram yeme özgürlüğünü kısıtlamak?

Yahu insan böyle yolsuzlukları yayınlarken biraz dikkat etmeli. Bunun okuyanı var. Okuduğunu anlayanı var. Maazallah… Ya bu durum herkese bulaşırsa?

★★★

Neymiş? Ordu Büyükşehir Belediyesi personeli ihaleyi kapan yüklenici tarafından test ve teknik eğitim amaçlı Tayland'a gönderilmiş. Ne alakası var rüşvetle? Bariz hediye…

Peki, personel Tayland'a gidip ne gibi teknikler öğrenmiş? Nasıl eğitilmiş kendileri? Eğitim sorun değil de, test sonucu pozitif çıkmasa bari…

★★★

Hortumun metresine 78 lira harcayanı mı yoksa 648 kişilik geziye 10 bin kişilikpara ödeyeni mi istersin? Hukuk devletinde olsaydık bir de bu hadiselerle meşgulolacaktık. Biz de bunları ortaya çıkartanı görevden aldık. Oh rahatladık.

Zira beni asıl şaşırtan bu zatı görevden almak için raporların yayımlanmasınıbeklemeleri… Bu kadar çok yolsuzluğun ortaya çıkmasına gaflet içinde izin vermeleri… AKP acilen teşkilatı yenilemeli…

★★★

Normal şartlarda Sayıştay'ın birçok kuruma erişimi yasaklanmış durumda. Çoğu kurumda denetimler usulen yapılıyor. Yıllardır kapıdan girişine bile izin verilmiyor.
Sayıştay'ın denetime dair görüşü genelde bir paragraftan oluşuyor; “İlgili kamu idaresi Sayıştay'ın istediği hesap ve bilgileri Sayıştay'ın istediği formatta vermediğinden bu denetim yapılamamıştır!”

★★★

Mevcut haliyle bile ulaşabildiği sonuçlar da var. Memlekette her yer yolsuzluk mahalli… Nereye el atsa usulsüzlük tespit ediyor. Ediyor da ne oluyor?

Bir sabah telefonu çalıyor; Görevden alındınız? Niçin? Görevinizi yaptığınız için! Ya ne olacaktı? Ödül mü alacaktı? Bunları bir de millete açıkladı. Yanına kâr mı kalacaktı?

Yazının tamamı için TIKLAYIN

Etiketler
Sayıştay Yolsuzluk Murat Muratoğlu