Son dakika: Altın fiyatlarında son 7 ayın zirvesi!

Son dakika haberi... Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından marttan bu yana en güçlü günlük yükselişini kaydetti.

Son dakika: Altın fiyatlarında son 7 ayın zirvesi!

GERÇEK GÜNDEM - Dün, ABD'de ISM imalat endeksinin 50,9 ile Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesi ile yükselişi ivme kazanan altının ons fiyatı, günü yüzde 2,3 değer kazancıyla 1.700 dolardan tamamladı.

Yaklaşık 7 ayın en hızlı yükselişini gerçekleştiren altının ons fiyatı, şu sıralarda dünkü kapanışa göre yüzde 0,6 artışla 1.710 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Bu gelişmelerle birlikte Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,7 üzerinde 1.021 liradan işlem görüyor.

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 2,7 artışla 1.014 liradan tamamlayarak 8 Mart'tan bu yana en güçlü günlük yükselişini kaydetmişti.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.840 liradan satılıyor.

RİSK İŞTAHI TOPARLANMAYA BAŞLADI

Analistler, artan "resesyon" uyarıları ve zayıf ekonomik verilerin, merkez bankalarını "şahin" para politikaları konusunda gevşemeye itebileceği beklentilerinin oluştuğunu belirterek, küresel tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de risk iştahındaki toparlanmaya katkı sağladığını söyledi.

Etiketler
Altın