Goldman Sachs: Türkiye'de Merkez Bankası'nın bu yıl her ay faiz indirmesini bekliyoruz

Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar her ay faiz indirimine gitmesini beklediklerini duyurdu: "TCMB'yi para politikası duruşuyla bağlantısı olmayan bir kurum olarak gördüğümüz için..."

Goldman Sachs: Türkiye'de Merkez Bankası'nın bu yıl her ay faiz indirmesini bekliyoruz

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıl sonuna kadar faizin tek haneli rakamlara düşmesi yönünde yaptığı açıklamaların ardından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan indirmesinin beklendiği söyledi.

Goldman Sachs'tan dün yapılan açıklamada, "TCMB'yi para politikası duruşuyla bağlantısı olmayan bir kurum olarak gördüğümüz için, TCMB'nin faizleri düşürmeye devam edeceğini bekliyor ve yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan büyüklüğünde faiz indirimi öngörüyoruz" denildi.

Açıklamada, şimdiye kadar kısıtlayıcı finansman ve makro-ihtiyati politikaların seçimler yaklaştıkça belirgin şekilde gevşeyebileceği de belirtildi.

Merkez Bankası'nın son iki ayda beklenmedik şekilde 100'er baz puan faiz indirimine gitmesinin ardından politika faizi oranı yüzde 12 seviyesinde.

(Reuters)

Etiketler
Merkez Bankası Faiz Para Türkiye