Reel kesim güveni iki yıl sonra kötümserliğe yöneldi!

2022 yılı Eylül ayında reel kesim güven endeksi, bir önceki aya göre 2,2 puan azalarak 99,9 seviyesinde gerçekleşti. Böylelikle endeks, Haziran 2020'den bu yana 100'ün altında gerçekleşerek kötümser görünüme işaret etti.

Reel kesim güveni iki yıl sonra kötümserliğe yöneldi!

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi’ni açıkladı.

Buna göre, 2022 yılı Eylül ayında reel kesim güven endeksi (RKGE), bir önceki aya göre 2,2 puan azalarak 99,9 seviyesinde gerçekleşti.
TCMB'nin yayımladığı eylül ayına ilişkin reel kesim güven endeksi iki yıl sonra eşik değerin altında gerçekleşti. Mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre 1,2 puan azalarak 100,2 seviyesinde kaydedildi.

İMALAT SANAYİ ENDEKSİ ÇAKILDI

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya göre 0,7 puan artarak yüzde 77,4 seviyesinde gerçekleşti.

Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,7 puan artarak yüzde 77,3 seviyesinde kaydedildi.

KÖTÜMSERLİĞİ GÖSTERİYOR

Reel kesim güven endeksi 100'ün üstünde olduğunda iyimser ve 100'ün altında olduğunda ise kötümser görünüme işaret ediyor.

Etiketler
Güven Endeksi