İslam Memiş'ten iddialı 'gram altın' açıklaması

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, eylül ayına ilişkin gram altın, dolar, kripto paralar, konut sektörü değerlendirmeleri yaptı. Memiş, ekranlarda zaman zaman 1000'in altını gören gram altın için ise iddialı açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş'ten iddialı 'gram altın' açıklaması

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, şunları söyledi:

"Eylül itibarıyla borsada dip ve zirvenin test edileceği rakamsal değerin bizi bekleyeceğini düşünüyorum. Hem kar satışları hem yükselişler bizi bekliyor. Kar satışlarına karşı duyarlı olmak gerekiyor. Dolar/TL'de değişiklik yok. Ekranlarda 18.20'lerde. Dolar tarafında pozitif görünüm devam ediyor. Fed üyeleri şahin tonda açıklamaları yapmaya devam ediyorlar. 75 puanlık artırımı desteklerken 2023 yılında enflasyon hedefli faiz oranlarının yüzde 4 civarında olması gerektiğini ifade ediyorlar.

Bu hafta dolar endeksinde tekrar 109 seviyesi test edildi. Euro/dolar paritesi 1 seviyesinde. Yarım puanlık değer artışı ile ağustosu tamamlaması euro'nun biraz daha pozitif ayrışmasına neden oldu. Euro'nun düşük fiyatlama, sterlinin düşük fiyatlama, altın ve gümüşün düşüş aylarını geçirdiğini ifade ediyorum. Bir kağıda yatırım yapacaklar varsa euro ve sterlin daha ucuz.

PETROL FİYATLARI VE ENERJİ KRİZİ

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1.5'luk değer kaybı ile tamamladı ağustosu. Orta ve uzun vadede yükseliş öngörüm devam ediyor. Kısa vadeli baskılanmalar devam edecektir. Irak tarafında bir kargaşa hakim. İran'da zaten sıkıntılı süreç var. Çin-Tayvan gerilimi var. Enerji krizi süreçleri çok konuşuluyor. Avrupa tedirgin, enerji tarafında ciddi sıkıntılı süreç bizi bekliyor. Yılın son çeyreğinde açıkta kalmamak için eylül ayında varlıklarınıza sahip çıkmak için ortada onlarca neden var. Stresli günlere bizi işaret ediyor. Büyüme rakamları sadece rakamsal olarak karşımızda. Hane halkına, çarşıya, pazara yansıyan bir şey yok. Farklı bir haber akışı gelmesi gerekiyor kredi notunun yükselmesi için. Kredi derecelendirme kuruluşları notu düşürmek için fırsat kollamaya devam edecekler.

GRAM ALTIN İÇİN İDDİALI AÇIKLAMA

Altın onsu 1721 dolar seviyesinde. Destek seviyelerini aşağı yönlü kırdı, karışık görünüm devam ediyor. Benim nazarımda dip seviyeler, alım için geç kalınmamalı. Elinde dolar bulunan altın ons, gümüş onstaki sert düşüşleri orta ve uzun vade için fırsat olarak kullanmalı. Gram altın TL bankalarda 1010-1016 lira aralığında. Gram altında tekrar satışlar var. 1012 lira seviyesi güçlü destek seviyesiydi. Benim iddiam 1 Eylül itibarıyla 1000 altında gram altın almanız çok zordu. Ekranlarda 985 lira görmeniz lazım ki, bankalardan aldığınız altın da 1000 ya da altından alınsın. 985 ekranda görünmeden ne banka ne kuyumcudan 1000 altında gram altın almak imkansız olacaktır. Gram altın TL dolardan güç alıyor. İddiamın arkasındayım. 1000 altında gram altın almak biraz zor gibi duruyor.

Gümüşte artık dip seviyeler görülüyor. Gümüş almak isteyen de gram ve ons bazındaki sert düşüşleri fırsata çevirmek için son şans. Gümüşün gramı piyasada 11 lira seviyesinde. TL bazında gümüş almak isteyen de ciddi anlamda fırsat yakalamış oldu.

Kripto paralarda biraz toparlanma var. Bitcoin tarafındaki pozitif görünümün devam ettiğini düşünüyorum. Yine manipülasyon piyasası olduğu için bir anda sert yükselişler muhtemel bir sonuç olabilir.

Sterlinde 25 lira öngörümde yıl sonu için değişiklik yok. Dolarla sterlin almak isteyen iyi bir fırsat yakalamış oldu.

MEVSİM ETKİSİNDEN FAYDALANIN!

Mevsimsel etki, yatırımcıların karar vermelerinde, insanların ticaretinde çok önemli. Eylül itibarıyla, ekim-kasım-aralık dünya ekonomileri yılın son çeyreğine girecek. Konutta fiyatlar bahar ve yaz aylarında ciddi oranda artar. Satışlara bakıldığında dünya genelinde satışlarda zirve görülür ancak sonbahar ve kış aylarında düşüşler olur. Ev almak isteyenler hazırlığı varsa kış aylarında ev almanın fiyatlar açısından daha makul. Araba ve ev ihtiyacınız varsa mevsimsel etkinin avantaj ve dezavantajlarını unutmayın. Kış aylarında fiyatlar geriliyor, bu etkiden yararlanmak gerekiyor."


Etiketler
Gram Altın İslam Memiş Dolar Altın