Sabah yazarı, fiyatları el yakan okul üniformaları için çözümü buldu: 'Kaldırırsın olur biter'

Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte veliler ve öğrenciler okul alışverişine başladı. En çok konuşulan konulardan biri ise okul üniformalarının pahalılığı oldu. Sabah yazarı Ardıç ise çözümü buldu: "Okul kıyafetini kaldırırsın olur biter."

Sabah yazarı, fiyatları el yakan okul üniformaları için çözümü buldu: 'Kaldırırsın olur biter'

Türkiye'nin içinde bulunduğu kriz birçok vatandaşı derinden etkiliyor. Çocukları okul çağında olan aileler ise yeni eğitim yılının yaklaşmasının ardından okul alışverişlerine başladı. Ancak hem üniforma hem de kırtasiye fiyatları cep yakıyor.

Konunun sık sık gündeme gelmesi sonrası iktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç medyada yer alan okul kıyafetleri haberlerine işaret ederek, 'çözüm'ü buldu. Ardıç, "Okul kıyafetini kaldırırsın olur biter." dedi.

Ardıç, "Bekliyorduk, hazretlerin yayın organlarında defter-kalem ne zaman el yakacak? Bu sefer ateşin ucunu "okul kıyafetinden" tutuşturdular. Okul kıyafetleri el yakıyormuş... Bunun çözümü basittir: "Okul kıyafeti"ni kaldırırsın olur biter." ifadelerini kullandı.

Hiçbir uygar ülkede okul kıyafetinin olmadığını savunan Ardıç, "Bu, on dokuzuncu yüzyılın Fransız okullarından apartılmış bir uygulamadır. O yüzyılda Teknik Üniversite'de bile giyilirdi. Üniforma ancak "askeri okulda" giyilir. Sivil okulda "tek tip giysi" olmaz, olmamalıdır. Burası faşist bir ülke değildir. En azından olmaması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

Etiketler
Öğrenci Okul