Prof. Dr. Veysel Ulusoy: Faiz indirimi kararı akıldışı! Fiyatlar daha da yükselecek...

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Merkez Bankası'nın politika faizi indirimi kararını Gerçek Gündem'e değerlendirdi. Ulusoy, kararın seçim yatırımı niteliğinde olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Veysel Ulusoy: Faiz indirimi kararı akıldışı! Fiyatlar daha da yükselecek...

GERÇEK GÜNDEM HABER MERKEZİ /

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) piyasaların beklentisinin aksine faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürdü.

Fiaz kararının ardından güne 17,96 liradan başlayan dolar kuru 18,11 liraya; güne 18,256 liradan başlayan eurokuru ise 18,42 liraya yükseldi. Dolar ve euro kurlarındaki ani artış piyasaların faiz indirimi kararına sert tepkisi olarak algılanırken reel faizin politika faizinden yüksek olmasına rağmen alınan kararın yaratacağı sonuçlar endişe yarattı.

"ORTADA ÇOK BÜYÜK, HATALI BİR KARAR VAR"

Gerçek Gündem’e konuşan Enflasyon Araştırma Gurubu (ENAG) kurucusu Porf. Dr. Veysel Ulusoy,Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararını şöyle değerlendirdi:

“Bir ekonomistler toplantısında eğer faiz indirimi kararı geliyor ve herkes aniden 'oooo' diye tepki veriyorsa ortada çok büyük hatalı bir karar vardır.

Faiz indirimi kararı diğer makro ve değerlerle bağdaşmadığı için akıldışıdır.

Bu belki inşaat sektörüne yatırım kapsamında yardım edebilir ama hem ev fiyatları hem de fiyatlar genel seviyesi daha da yükselecektir.

'Faiz indirimi ile halka ‘iyi şeyler yapılıyor' fikri empoze ediliyor ve dini söylemlere destek olmak amacı güdülüyor; bu karar açıkça seçim yatırımı niteliğinde. Karar tasarruf sahibini fakirleştirecek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) yükünü daha da artıracaktır.”

Etiketler
Merkez Bankası Faiz Seçim Veysel Ulusoy