İkinci el araç sitelerine soruşturma: 'Ceza çıkabilir'

Rekabet Kurulu, ikinci el araç alım, satımında faaliyet gösteren 4 firma hakkında soruşturma açtı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Enes Ermaner, sitelere ceza verilebileceğine dikkat çekti.

İkinci el araç sitelerine soruşturma: 'Ceza çıkabilir'

GERÇEK GÜNDEM- İnternet üzerinden ikinci el araç alım satımında faaliyet gösteren siteler hakkında harekete geçildi.

Sahibinden.com'un ardından Rekabet Kurumu, Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında da soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu’nun açıklamasında, "Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açıldı” denildi.

CEZA ÇIKABİLİR

Konuyla ilgili Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulunan Avukat Enes Ermaner, “Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılmadan önce kanun gereği bir ön araştırma usulü yürütülmesi gerekmektedir. Bu yürütülen ön araştırma sonucu elde soruşturmaya yeterli delil ve bulgu olması halinde soruşturma aşamasına geçilmektedir” dedi.

Soruşturmanın devamında şirketlere ceza verilebileceğine dikkat çeken Avukat Ermaner, “Bu soruşturma ile Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında eldeki iddialar, bulgular ve deliller Kurum tarafından değerlendirilecek, gerekirse ilgili şirketlerin adreslerinde mail, cep telefonu dahil tüm envanter üzerinde detaylı bir inceleme yapılacak ve şirketler arasında kanuna aykırı olarak rekabeti bozucu şekilde bir uyumlu tespit edilmesi halinde şirketlere ceza verilebilecektir” dedi.

Etiketler
İkinci El Araç Soruşturma İkinci El