AKP'nin en çok oy aldığı iller, dolar deposu çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) verilerine göre, banka hesaplarında en fazla döviz bulunduran iller AKP'nin en fazla oy aldığı iller oldu.

AKP'nin en çok oy aldığı iller, dolar deposu çıktı!

GERÇEK GÜNDEM - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık gündeme getirdiği 'altın ve dövizlerinizi bozdurun' çağrısı AKP'nin en fazla oy aldığı illerde etkili olmadı.

BDDK’nin açıkladığı sektörün ilk altı ayındaki veriler katılım bankalarının toplam mevduat içinde payları düşük olsa bile mevduatlarının yüzde 41’inin yurtiçi ve yurtdışı yerleşiklerin altın hariç DTH (döviz mevduatı) olduğunu ortaya koydu.

AKP'NİN EN ÇOK OY ALDIĞI İLLER DOLAR DEPOSU ÇIKTI

Verilere göre, banka hesaplarında en fazla döviz bulunduran iller sırasıyla; Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Gümüşhane oldu.

Erdoğan'ın, "altın ve dövizlerinizi bozdurun" çağrısının karşılık bulmadığı ve en fazla döviz bulunduran en yüksek il olan Yozgat'ta, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP yüzde 40,86 oy almıştı.

Yozgat'ı sırasıyla takip eden Aksaray, Nevşehir ve Gümüşhane'de ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP, yüzde 40'ın üzerinde oy aldı.

Öte yandan banka hesaplarında en fazla döviz bulunduran ilk 15 ilin 10'unda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP birinci parti çıkarken, bir ilde HDP, bir ilde CHP, iki ilde MHP ve bir ilde TKP yer aldı.

İşte banka hesaplarında en fazla döviz bulunduran (sırasıyla) ilk 15 il:

1- Yozgat

2- Aksaray

3- Nevşehir

4- Kırşehir

5- Gümüşhane

6- Tunceli

7- Uşak

8- Bayburt

9- Bingöl

10- Sivas

11- Isparta

12- Kütahya

13- Afyon

14- Iğdır

15- Trabzon

Etiketler
BDDK Dolar Döviz