'İktidar para basabilir' diyen AKP'li isim, endişelere yanıt verdi: 'Seçimler atlatılsın gerisi düşünülür'

Gazeteci Barış Yarkadaş, AKP'li kaynağının kendisine "İktidar seçim öncesi hem asgari ücreti artıracak hem de gerekirse para basıp işçi ve memuru rahatlatacak" dediğini aktardı.

'İktidar para basabilir' diyen AKP'li isim, endişelere yanıt verdi: 'Seçimler atlatılsın gerisi düşünülür'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ tezi ve Merkez Bankası’nın ekonomistlerin tüm uyarılarına rağmen bu doğrultuda attığı adımlar, beraberinde her geçen gün daha da artan hayat pahalılığını getirdi.

“Çalışanları enflasyona karşı koruyacağız” nidalarıyla 4 bin 253 liraya yükseltilen asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. Hükümet, 'temmuz ayında ara zam' konusunu gündeme aldı.

Kamuoyu "Asgari ücret ne kadar artacak?" sorusunun cevabını ararken Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, dikkat çeken bir iddiayı okurlarıyla paylaştı:

"Önceki gün sohbet ettiğim AKP’li bir kaynağım, 'İşçi ve memur zor durumda. Bunun farkındayız. Esas sorunu dar gelirliler yaşıyor. Ancak Tayyip Bey en azından seçime kadar bu sorunu çözecek’ dedi.

'İKTİDAR GEREKİRSE PARA BASIP İŞÇİ VE MEMURU RAHATLATACAK'

AKP’li kaynağımın bu iddialı çıkışı sonrası büyük bir merak içinde 'Nasıl çözecek?' diye sordum. Kaynağımın dile getirdiği formül, bizi daha zor günlerin beklediğini gösteriyordu. Kaynağıma göre, 'İktidar seçim öncesi hem asgari ücreti artıracak hem de gerekirse para basıp işçi ve memuru rahatlatacak’’tı. Beni en az bunun kadar korkutan ise kaynağımın 'Tayyip Bey bu konuda çok kararlı' ifadesini kullanmasıydı.

ENDİŞELERE YANIT: 'SEÇİMDEN SONRA GERİSİ DÜŞÜNÜLÜR'

AKP’li kaynağımla yaptığımız sohbet sırasında 'İyi de bu formül enflasyonu patlatmaz mı? O zaman ne olacak?' diye sordum. Kaynağım, 'Seçimler bir atlatılsın da gerisi düşünülür’ cevabını verdi."

Etiketler
Barış Yarkadaş Memur Asgari Ücret Para