PTT'de sendikalı çalışanlara Meclis kıyımı: Sorunlarını anlattılar, iş akitleri feshedildi!

CHP'li Ömer Fethi Gürer, TBMM’de anlattıkları için iş akitleri feshedilen PTT-Sen üyesi emekçilerini Meclis gündemine taşıdı.

PTT'de sendikalı çalışanlara Meclis kıyımı: Sorunlarını anlattılar, iş akitleri feshedildi!

Posta, Telefon, Telekomünikasyon İşçileri Sendikası’nda (PTT-Sen) Arnavutköy Posta Dağıtım Merkezi’nde taşeron işçi olarak çalışan ve PTT-Sen yöneticisi olan Emin Kaan, daha önce PTT işçilerinin sorunlarının çözülmesi için verdiği mücadele sırasında bazı vekillerin davetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gitti ve Meclis’te yaptığı açıklamayla emekçilerin sorunlarının gündeme getirmek istedi.

Ancak Kaan'ın iş akdi feshedildi ve tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Diğer bir işçi ise görev yeri değiştirilerek "sürgün" ile cezalandırıldı, daha sonra ise iş akdi feshedildi. İşçiler yaşananlar üzerine iş bırakarak kararların geri alınmasını talep etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunlarını Türkiye Büyük Milelt Meclisi'nde (TBMM) anlattıkları için işlerinden olan PTT işçilerinin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak bir konuşma yapan CHP Milletvekili Gürer, , PTT-Sen üyesi 2 işçinin Meclis’e gelip sorunlarını aktarmalarının ardından iş akitlerinin feshedildiğini belirtti.

Gürer, “ PTT- Sen üyesi 2 kardeşimizbizleri ziyaret etmişti. Bu, ziyaret eden arkadaşların iş akitleri feshedilmiş, gerekçe de Türkiye Büyük Millet Meclisine gelip sorunlarını aktarmalarıymış” dedi.

PTT’DE HALEN 17 BİN 400 TAŞERON İŞÇİ VAR

PTT'de hâlen taşeron firmada çalışan 17.400 işçinin bulunduğuna dikkat çeken Gürer, “Bunların haklarını vermeyi düşünmeyenler onların Meclise gelip sorunlarını anlatmalarından dolayı işten çıkarıyorlar, bu durum kabul edilemez” diye konuştu.

"HANİ TÜM TAŞERONLAR KADROYA ALINACAKTI?"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, siyasi iktidarın, taşeronların tamamının kadroya alınacağı yönündeki sözünü de hatırlatarak, “Ne yazık ki ülkemizde hâlihazırda taşeron firmada çalışan 400 bine yakın işçiye kadro verilmedi” hatırlatmasında bulundu.

"BÖYLE BİR ANLAYIŞ OLAMAZ"

Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “PTT-Sen tarafından 2 arkadaşımızın gelip bize sorunlarını anlatması sonucu işsiz kalmalarına sizin de müdahalenizi istiyoruz” diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Böyle bir anlayış olmaz, yurttaşlar gelip milletvekillerine sorunlarını anlatabilmeli. İşçi kardeşlerimizin yeniden işe döndürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının bu konuda girişimde bulunmasını temenni ediyorum.”

Etiketler
PTT Sendika TBMM Ömer Fethi Gürer