Temmuzda zam bekleniyor: Asgari ücret, memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ali Verçin, bu temmuz ayında memur ve emeklilere en az yüzde 40 zam yapılacağını, asgari ücretin de en az 5 bin 500 TL'ye yükseltileceğini söyledi.

Temmuzda zam bekleniyor: Asgari ücret, memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Karar yazarı Mehmet Ali Verçin, Eylül 2021'den bu yana hayat pahalılığının her geçen gün arttığı Türkiye'de iktidarın şimdi de bu sürdürülemez düzeneğin ömrünü uzatmak için 'Süper Bono'/ 'enflasyona endeksli mevduat' hazırlığı yaptığını söyledi.

"Bu ürün sayesinde acaba ne başarmak istiyorlar? Enflasyonu frenlemek için piyasadaki serseri TL’yi emmek veya sadece döviz bozduracaklara bu imkânı tan2-2ıyarak, kurların, dolayısıyla arz yönlü enflasyonun düşmesini sağlamak" diyen Verçin, şöyle devam etti:

"Süper Bono’nun, belirli varsayımlar altında, kısa bir süre için merhem olabileceğini söyleyebiliriz; mesela aynı anda kredileri coşturmak gibi bir saçmalık yapılmazsa…

'YAMALARIN TUTMAYACAĞI GÜNLERDE YAKINDA HEPİMİZ YÜZLEŞECEĞİZ'

Fakat 'yama'ların tutmayacağı günlerle yakında hepimiz yüzleşeceğiz, maalesef. KKM’nin kurları düşüremediği ve enflasyonun da en geç bir yıl içinde %100’e yükseleceği nerdeyse kesin.

Enflasyon %100 artınca, hükümetin yılbaşında 1.750 milyar TL olarak belirlediği bütçe harcamaları, üç trilyona ve gelirleri de 2,6 trilyon TL’ye yükselecek. Aradaki fark da borçlanılacak.

Bu Temmuz’da memur ve emeklilere en az %40 zam yapılacak. Asgari ücret de en az beş bin beş yüz TL’ye yükseltilecek. GSYH da 12 trilyona doğru şişecek ve 'Hiper Enflasyon'a bir adım daha yaklaşacak."

Etiketler
Memur Emekli Asgari Ücret Temmuz