Deniz Zeyrek: Şu isimleri bir yere not edin, ihaleler sonuçlandığında kontrol edin

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçeceği söylenen demiryolu için yakın zamanda ihale yapılacağını söyledi. 7 şirketin ismini verdi ve okurlarına ihaleler sonuçlandığında kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

Deniz Zeyrek: Şu isimleri bir yere not edin, ihaleler sonuçlandığında kontrol edin

AKP iktidarı döneminde en çok kanıksanan uygulamalardan biri, büyük kamu ihalelerinin ihale yapılmadan şirketlere pay edilmesi.

Gazeteci Deniz Zeyrek, bu durumu Sözcü gazetesindeki köşesine taşıdı. İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü yapıldığında ortasından iki şeritli bir demiryolu geçeceğinin duyurulduğunu hatırlattı.

Proje tamamlandığında İstanbul Havalimanı'ndan Sakarya/Akyazı'ya kadar bir hızlı tren hattı yapılacaktı. Böylece, Konya'dan, Ankara'dan yakın gelecekte Sivas'tan, İzmir'den çıkan hızlı trenler üçüncü köprüden geçebilecek hem yolcu hem yük taşımacılığında çok önemli bir ulaşım ağı kurulacaktı.

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki temsilcilerinden Suat Sarı'nın 21 Ocak'ta "Köprü açılalı 5.5 yıl oldu. Demiryolu geçişi ne oldu?" diye sormuştu.

Projeyi takip eden biri olarak bu sorunun yanıtını merak ettiğini ve peşine düştüğünü dile getiren Zeyrek, şunları kaydetti:

"İlk araştırmalarımdan sonra projenin ihalesinin bugünlerde yapılacağını öğrendim. Yaklaşık 50 milyar liralık devasa bir proje olacakmış. Bütün yükü bir ya da iki şirkete yüklemek istemedikleri için projeyi dört etap halinde yapacaklarmış.

'BÜYÜK ÖLÇÜDE BELİRLEMİŞLER'

İnanmayacaksınız ama daha ortada ihale yokken, hangi etabı hangi şirketlerin alacağını da büyük ölçüde belirlemişler.

Bu bilgiyi aldığımda, önce notere gidip 'şu etap şu şirkete verilecek' minvalinde bir belge almak, ihale sonuçlanınca da o belgeyi sizinle paylaşıp 'bakın ben kimlerin alacağını ihaleden önce duymuştum' demek istedim.

'TEK BİR FARK OLUR, BENİ YALANCI ÇIKARMAK İÇİN LİSTENİN DEĞİŞTİRİLMESİ'

Ancak, biraz düşününce bu köşeye not düşmenin noterde onaylanmasından bir farkı olmayacağına kanaat getirdim. Noter onaylı bir belgeyle bu yazı arasında tek bir fark olur. O da yazıdan sonra, sırf beni yalancı çıkarmak için listenin değiştirilmesi.

(Bu sayede YHT projesinin ihalesi uygun rekabet koşulları sağlanarak yapılırsa, milletten çıkacak parada tasarruf sağlanırsa bu benim de milletin de işine gelir ve ben yalancı çıkmaya razıyım.)

Şimdi şu şirket isimlerini bir kenara not alın.

1. Etap: Çelikler – MetGün

2. Etap: Özaltın – Türkerler

3. Etap: İçtaş – (ikinci şirketi öğrenemedim)

4. Etap: Cengiz – Makyol

İhalelerin sonuçları açıklandığında da kontrol edin.

Kontrol ederken de hangi şirketlerin hangi etabı aldığına değil, bu yedi (ve öğrenemediğim sekizinci) şirket dışında bir şirketin listeye girip girmediğine bakın.

'DİLERİM İMAMOĞLU'NA MANASIZ TAARRUZLAR DÜZENLEYEN KARAİSMAİLOĞLU 'ŞEFFAF VE HAKKANİYETLİ' BİR İHALE YAPAR'

Dilerim, işi gücü bırakıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na manasız taarruzlar düzenleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu insanların aklında kuşku bırakmayacak, 'şeffaf ve hakkaniyetli' bir ihale yapar da ben yalancı çıkarım."

Etiketler
Ağrı Deniz Zeyrek Yavuz Sultan Selim Köprüsü Urla