Erdoğan'ın 'fiyatlar gayet uygun' dediği Tarım Kredi Marketleri'nde şeker ve una kota

Denizli’de Tarım Kredi Kooperatifi marketinde un ve şeker satışı sınırlandırıldı. Raflara, satışın bir adet olduğu uyarısı asıldı.

Erdoğan'ın 'fiyatlar gayet uygun' dediği Tarım Kredi Marketleri'nde şeker ve una kota

Döviz kurundaki artış ile birlikte artan fiyatlar, iktidar cephesine göre stokculuğa neden oluyor. Erdoğan, stokculuğa ilişkin sert açıklamalar yaparken; Denizli’de Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’ne bağlı Kooperatif Market’te bazı ürünlere satış sınırlandırması yazısı asıldı.

Tüketicilerin birden fazla un ve şeker alamadığı markette sınırlandırma sadece un ve şekere getirildi.

“AMAÇ STOKÇULUĞUN ÖNÜNE GEÇMEK”

Gazete Duvar’dan Mükerrem Yollu’nun haberine göre, Kooperatif Market’te un ve şekere getirilen satış sınırlandırmasıyla ilgili yapılan duyuruda, şöyle denildi:

“Değerli müşterilerimiz şeker satışlarımız bir adetle sınırlıdır. Ürünlerimiz ve indirimlerimizden tüm müşterilerimizin faydalanabilmesi ve stokçuluğun önüne geçilmesi için vereceğiniz desteğe teşekkür eder, iyi alışverişler dileriz.”

Denizli’deki diğer marketlerde ortalama 15 liraya satılan iki kilogramlık un, Kooperatif Market’te 13 liraya satılıyor. Bir paket küp şeker ise marketlerde ortalama 10 lira iken, Kooperatif Market’te 7 liradan satılıyor.

NE OLMUŞTU?

Ekim ayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, gittiği bir Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nde alışveriş yapmış, 'fiyatların uygun' olduğunu söylemişti.

Etiketler
Denizli Kredi Market