İstanbul'da eve yarım saatte 45 bin lira zam!

Döviz kurlarındaki ralli, İstanbul'da satılık ev fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Bahçelievler'de bir evin fiyatı, doların 13 liraya yükselmesiyle yarım saatte 45 bin lira zamlandı.

İstanbul'da eve yarım saatte 45 bin lira zam!

Türk lirasında yaşanan değer kaybı, İstanbul'da kiralık ve satılık evlerde fiyatların 'uçmasına' neden oldu. Geçen sene 2 bin lira olan evler, bu sene 4-5 bin liraya yükseldi.

Gazete Duvar muhabiri Hacı Bişkin, ev arayışına dair izlenimlerini şöyle anlattı:

'İLANDA 'METROBÜSE YÜRÜME MESAFESİ' DENEN DAİRE, METROBÜSE YAKIN DEĞİL'

"Bahçelievler’deyiz… İlanlarda ‘metrobüse yürüme mesafesi’ diye tanıtılan bir daireyi bulmak için emlakçıyı arıyoruz. Bizi daireye götürüyor. Vardığımızda metrobüse yürüme mesafesinde olmadığını görüyoruz! 'Şuradan yürürsen 20 dakika, buradan arabayla gidersen 10 dakika' diyerek el işaretiyle tarifler yapıyor. Bu bölgede kiralık dairelerin 4-5 bin lira arası olduğunu söyleyen emlakçıya bu kez de satılık daire soruyoruz.

'Aşağı mahallede var' diyerek bizi bu kez oraya götürüyor. Daireyi gördüğümüzde fiyatının 450 bin lira olduğunu söylüyor. Biz de fiyatın uygun göründüğünü, pazarlıkta anlaşırsak satın alabileceğimizi söylüyoruz.

'YARIM SAAT ÖNCE DOLAR 12 LİRAYDI, ŞU AN 13'

Telefonla görüşülen dairenin sahibi pazarlık yapmayacağını, daireyi 450 bin liradan satacağını söylüyor. Ancak sadece yarım saat sonra o bizi geri arıyor: '495 bin liraya satacağım.' Yarım saatte neden 45 bin lira fiyat yükselttiğini sorduğumuzda ise şu yanıtı alıyoruz; yarım saat önce dolar 12 liraydı, şu an 13 lira oldu."

Etiketler
Satılık Bahçelievler İstanbul Urla Döviz