Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın mutabakatı açıkladı: 'Ocak ayında maaşlara yansıyacak'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge komisyonunun asgari ücret belli olduktan sonra toplanacağını açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın mutabakatı açıkladı: 'Ocak ayında maaşlara yansıyacak'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" çerçevesinde yürüttüğü ekonomi politikalarının etkileri Türkiye'ye yeniden kriz olarak yansıdı.

Erdoğan'ın faiz açıklamalarının ardından Merkez Bankası'nın 3 ayda 400 baz politika puanı indirimi gerçekleştirmesiyle dolar/TL kuru durdurulamayan bir yükseliş içerisine girdi. Doların artmasıyla birlikte kısa sürede temel gıdalar başta olmak üzere piyasadaki neredeyse bütün üreünlerin fiyatı arttı.

Enflasyondaki artış ile birlikte maaşların erimesi hızlanırken asgari ücret ve memur maaşının artması üzerine taleplerin sesi yükseldi.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN: MUTABIK KALDIK

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve bağlı sendikaların genel başkanları Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü. Ali Yalçın, görüşmenin ardından Bakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge görüşmeleri hakkında açıklama yaptı.

Ali Yalçın, bakanlıkla mutabakata varıldığını ifade ettiği açıklamasında, "3600 ek gösterge konusunda, asgari ücret belli olduktan sonra komisyonu topluyoruz. Çalışmalara başlayacağız." dedi.

Yalçın, "Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ali Yalçın Memur-Sen Memur Asgari Ücret