Ekonomist Mahfi Eğilmez, 'Hala ders çıkarılamadı' diyerek uyardı: Önermesinin doğru olabilmesi için...

Ekonomist Mahfi Eğilmez, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep enflasyon sonuçtur" politikasının yanlışlarını aktardı.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, 'Hala ders çıkarılamadı' diyerek uyardı: Önermesinin doğru olabilmesi için...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep enflasyon sonuçtur" politikasının olumsuz sonuçları Merkez Bankası'nın 3 ayda 400 baz faiz indirimi ile Türkiye'de görüldü.

Enflasyon artışı sürerken Erdoğan'ın politikasından vazgeçmeyeceğini vurgulaması sonrasında ekonomistler tepki gösterdi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, kişisel web sitesindeki yazısında, "Merkez Bankası, yanlış faiz politikası sonucunda milyarlarca doları piyasaya satarak kuru tutmaya çalışıyor. Çin atasözünün dile getirdiği gibi: ‘Bin doğru adım bir yanlış adımı düzeltemez.’ Rezervler bu uğurda harcandı ve hala ders çıkarılamadı. Yıllardır hep aynı yanlışta ısrar ediliyor. Ülke risk priminin (5 yıllık CDS primi) 537’ye yükseldiği ve dünyanın en riskli üç ülkesinden birisi konumunda bulunulduğu bir ortamda sürekli yeni riskler yaratarak ne kadar devam edileceğini test etmeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Eğilmez, "'Faiz neden, enflasyon sonuçtur’ önermesinin doğru olabilmesi için cümlenin başına ‘düşük’ sözcüğünün eklenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

MAHFİ EĞİLMEZ'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Enflasyon Faiz Mahfi Eğilmez