Bir kentte daha simite zam geldi

İstanbul'da gelen zamlarla birlikte fiyatı 3.5 liraya yükselen simite Bursa'da da zam geldi.

Bir kentte daha simite zam geldi

Döviz kurlarındaki hareketlilik, başta akaryakıt ve gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürüne zam olarak halka geri dönüyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 100 gramlık simide yüzde 40'lık zam gelmiş, fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya çıkmıştı.

BURSA'DA DA ZAM

İstanbul'da simite gelen zammın ardından Bursa'da da simite zam geldi.

Kentte simite zam geldiğini açıklayan Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası, zamla birlikte normal simit fiyatının 3 TL'ye, tereyağlı simit fiyatının da 3,50 TL'ye yükseldiğini duyurdu.

Zam açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yaşadığımız süreç hepimizin malumu. Bir yandan salgın, bir yandan da kapanmalar sebebiyle esnafımız oldukça, zor günler geçiriyor. Buna ek olarak önemli girdilerimiz arasında yer alan hammadde (un, yağ, susam, tahin vb.) doğalgaz, su, elektrik ve asgari ücret artışları da yaşanılan bu sıkıntı' kat ve kat artırdı. Şöyle geriye dönüp baktığımızda simit fiyatının en son 29/01/2021 yılında 2,25 TL. olarak açıklandığını görüyoruz. Esnafımızın önünü görebilmesi için 03.12.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere simit fiyatımızı 3,00 TL ve tereyağlı simit 3,50 TL olarak uygulayacağız. Ülke şartları ve esnafımızın yaşadığı bu süreçte vatandaşımızı da düşünülerek en makul bir fiyat ayarlaması yapılmıştır. İnanıyorum ki önümüzdeki günler hem ülkemiz hem de esnaf teşkilatımız için" bugünden çok daha iyi olacak."

Etiketler
Bursa İstanbul