Kavcıoğlu'nun toplantısına katılan kişiler anlattı: 'Ocak ayında faiz indirimine ara verilebilir'

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun toplantısına katılan dört isim, ocak ayında faiz indirimine ara verileceği izlenimi aldıklarını söyledi.

Kavcıoğlu'nun toplantısına katılan kişiler anlattı: 'Ocak ayında faiz indirimine ara verilebilir'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın son yatırımcı toplantısında ekonomistlerle bir araya geldi.

Reuters'ın toplantıya katılanlardan edindiği bilgiye göre Kavcıoğlu, politika faizinde indirim için sınırlı bir alan kaldığını, aralıkta bunun kullanılacağını ve para politikasının birikimli etkilerinin ise 2022’nin ilk yarısında görüleceğini belirtti.

Kaynaklardan biri, "Aralık ayında son bir sınırlı indirimden sonra ara vereceği ve 2022'de bir süre durumu izleyeceği hissini aldım" dedi. Bir diğer katılımcı ise Kavcıoğlu'nun 'Merkez Bankası'nın [faiz indirimleri konusunda] şu an için neredeyse işinin bittiği sinyalini verdiğini' söyledi.

Kavcığlu'nun toplantıda, 'para politikasının yatırımları ve ihracatı artırırken ithalatı sınırlaması gerektiğini' ve 'faiz indirimlerinin etkilerinin 2022'nin ilk yarısında görüleceğini' söylediği de belirtildi.

(Gazete Duvar)

Etiketler
Merkez Bankası Faiz Şile