Fatih Altaylı: Lütfi Elvan sonrası için Saray'ın ilk tercihi Nureddin Nebati değildi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Lütfi Elvan sonrası dönem için ilk tercihin Berat Albayrak'ın tez danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Erişah Arıcan olduğunu söyledi. Arıcan'ın ısrarla görevi kabul etmediğini yazdı.

Fatih Altaylı: Lütfi Elvan sonrası için Saray'ın ilk tercihi Nureddin Nebati değildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" şeklindeki mesajı sonrası, görüşleri mevcut ekonomi programıyla ters düşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın 'görevden affını istemesi' sürpriz olarak karşılanmadı.

Elvan’ın görevinden ayrılacağı ya da alınacağı uzun zamandır konuşuluyordu ve sonraki dönem için bazı isimler gündeme geliyordu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ankara kulislerine dayandırdığı yazısında Saray'ın Elvan sonrası dönem için ilk tercihinin Nureddin Nebati olmadığını söyledi.

Bu görev için düşünülen ilk ismin eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın tez danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Erişah Arıcan olduğunu kaydetti.

"Üniversiteden, Varlık Fonu’na kadar pek çok kamu görevini aynı anda yürüten Arıcan’ın Saray’da çok popüler olduğu bilinmeyen bir şey değil" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

"Bu popülarite, bu dönemde bir de 'Bakanlık' ile taçlandırılmak istenmiş. Erişah Hanım’a Hazine ve Maliye Bakanlığı defalarca ve de ısrarla önerilmiş. Hatta bu konuda epey bir ısrara maruz kalmış. Ancak Nuh demiş peygamber dememiş. Bakanlık görevini kabul etmemiş. Ve görev Nureddin Nebati’ye kalmış."

Etiketler
Lütfi Elvan Berat Albayrak Fatih Altaylı