Çiftçi isyan etti: Gırtlağıma kadar borcum var, tarlayı da satacağım

CHP Milletvekili Metih İlhan'ın sorunlarını dinlediği çiftçilerden biri, "Borcum var gırtlağıma kadar. Tarım Kredi’ye borç. Ahmet’ten para aldım, borç. Mehmet’ten borç. 5 kuruş para kazanamıyorum. Tarlayı da satacağım" diyerek isyan etti.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, seçim bölgesi Kırşehir’in Mucur ilçesinde yurttaşların sorunlarını dinledi. Çiftçiler, yaşadıkları ekonomik sorunları anlattı.

Girdi maliyetleri nedeniyle ürün ekemez duruma geldiklerini anlatan bir çiftçi, günlük olarak elektrik, mazot, gübreye zam geldiğini belirterek, “Zam oğlu zam. İyi kötü borç kredi bulduk. O pancarı ekelim. Buyurun gidelim. O pancar et oldu et. Çürüdü ya tarlada. Almadılar" dedi.

'BORCUM VAR GIRTLAĞIMA KADAR'

Çiftçi, Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne borcu olduğunu kaydederek, “Borcum var gırtlağıma kadar. Tarım Kredi’ye borç. Ahmet’ten para aldım. Borç. Mehmet’ten borç. 5 kuruş para kazanamıyorum. Tarlayı da satacağım” diye vurguladı.

'EMEKLİYE BİR ŞEY YOK'

AKP’ye oy vermeyeceklerini ifade eden çiftçi, emekliye verilen maaşın da düşük olmasına da tepki gösterdi.

"Emekliye bir şey yok. Adam bin 800 lira parayla geçinebilir mi?" diye soran çiftçi, CHP’li İlhan’a, "İnşallah başa geçersiniz. Arkanızdayız. Kafanızı yormayın. Yeter ya. 50 senedir bir insan olamaz ya 50 senedir. Bir tane de Ahmet, Mehmet ağa olsun" diye konuştu.

Etiketler
Kredi Milletvekili Para