'Sizce Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yarın açıklanacak faiz kararını biliyor mudur?'

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'yla ilgili olarak "Sizce yarın açıklanacak faiz kararını biliyor mudur?" diye sordu.

'Sizce Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yarın açıklanacak faiz kararını biliyor mudur?'

Son olarak iki başkan yardımcısı ile bir Para Politikası Kurulu (PPK) üyesinin görevden alınması ile gündeme Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB, yarın faiz kararını açıklayacak.

Kritik karar öncesi kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, "Sizce Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yarın açıklanacak faiz kararını biliyor mudur?" diye sordu.

'MERKEZ BANKASI'NIN YARIN İŞİ ZOR'

Kozanoğlu, daha sonra yabancı stratejistlerin faiz indirimi beklediklerine dair haberi alıntılayarak "Merkez Bankası’nın yarın işi zor! Faiz kararından söz etmiyorum. O malum yerden dikte ettirilecek. Asıl mesele, PPK metnini kitabına uygun biçimde kaleme alabilmek. Eylülde bayağı bir zorlanmışlardı. Herhalde yeni bir indirim olmasın diye dua ediyorlardır" diye yazdı.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına dair tartışmalar, eylül ayında yapılan 100 baz puanlık faiz indirimiyle güçlenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yüksek faize karşı olduğunu, "Faiz sebep, enflasyon sonuç" ifadesiyle sık sık dillendiriyor.

Etiketler
Merkez Bankası Ordu Faiz