Kripto paralarda yeni skandal: Piyasa çalkalandı

Kripto paralarda skandalların ardı arkası kesilmiyor. Yüzlerce insanın mağdur olduğu sanal para borsası şimdide sahte haberle çalkalandı.

Kripto paralarda yeni skandal: Piyasa çalkalandı

Türkiye'de Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin gibi kripto para borsalarında yaşanan dolandırıcılıklara gündeme gelen kripto paralarla ilgili skandallar bitmek bilmiyor. Kripto para birimi Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanmaya başlayan El Salvador'da dahi halk isyan bayrağı açarken, dünya genelinde kripto paralara merak her nedense devam ederken, kripto para borsası dün sahte haberle bir kez daha çalkalandı.

ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Walmart, kripto para birimi Litecoin ile ortaklığına ilişkin servis edilen basın açıklamasının sahte olduğu anlaşıldı.

Dünyanın önde gelen medya organları Reuters, Bloomberg ve CNBC gibi kuruluşlar tarafından da geçilen sahte haberde Walmart'ın kripto para birimi Litecoin ile ortaklık kurulduğu ve 1 Ekim itibarıyla tüm e-ticaret mağazalarında Litecoin ile ödeme seçeneğinin sunulacağı ifade ediliyordu.

Yayılan sahte haber, kripto para piyasalarında sert dalgalanmaya neden oldu. Söz konusu sahte haberin ardından Litecoin'in değeri 175 dolar seviyelerinden 237 dolara kadar çıktı.

Litecoin'in resmi Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımını silmesi ve Walmart'ın ortaklık haberinin sahte olduğunu doğrulamasının ardından Litecoin'in değeri yeniden 176 dolara seviyelerine çekildi.

Litecoin'in yanı sıra diğer kripto para birimlerinden Bitcoin yüzde 3'ün üzerinde düşüş gösterirken, Ethereum yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetti.

Yayınlanan sahte haber tamamen sanal olan ve hiçbir karşılığı olmayan bu para birimlerinin güvenilir olmadığını bir kez daha gösterdi.

Etiketler
Kripto para Borsa Kripto Para