ABD ve Çin'den gelen haberler altını nasıl etkiledi? İşte son rakamlar

Altın fiyatları son 7 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 19 gibi yüksek bir seviyede tutma kararına rağmen dolar 8 liranın üzerine tutundu.

ABD ve Çin'den gelen haberler altını nasıl etkiledi? İşte son rakamlar

ABD tahvil faizlerindeki düşüşle birlikte altın fiyatları yükselişe geçti. Reuters’ın cuma günü yayımladığı haberde, Çin hükümetinin yerel talebi karşılamak için bankalara büyük miktarda altın ithalatı izni verdiğini belirtmesi de altın fiyatlarının artmasını beraberinde getirdi.

İstanbul serbest piyasa altın fiyatları şöyle:

Gram altın: 461 TL

Çeyrek altın: 758 TL

Tam altın: 2998 TL

Döviz kurları ise haftaya yatay seyirde başladı.

Dolar: 8,05 TL

Euro: 9,64 TL

Sterlin: 11,16 TL

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,06 lira, euronun satış fiyatı ise 9,66 lira olmuştu.

Öte yandan VİOP'ta endeks kontratı haftaya yatay başladı.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yatay başlamasının ardından 1.465 puanda dengelendi.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 1.463, en yüksek 1.466,75 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın hemen üzerinde, 1.465 seviyesinde işlem görüyor.

ABD'nin kara para aklama suçlaması nedeniyle ceza keseceği ve Çin'deki elektrik kesintisi nedeniyle pazar günü yüzde 10 ile yüzde 25 arasında değer kaybeden kripto para birimleri ise kayıplarını toparlayamadı. ABD'deki halka arz öncesi geçen hafta yaklaşık 66 bin dolarla rekor seviyeyi gören Bitcoin, henüz bu seviyeden çok uzakta. Kripto para birimleri haftayı şöyle açtı:

Bitcoin: 56.716 Dolar

Ethereum: 2.238 Dolar

Etiketler
Faiz Merkez Bankası